De-ale mele

Blog oficial pentru Animest


 

În sfârşit designerii de panouri publicitare din Chişinău au de la cine se inspira. Mai ales designerii care au avut grijă de Ziua Independenţei şi de cei 575 ani ai Chişinăului. În ambele cazuri lipsa de inspiraţie şi creativitate de pe panourile publicitare din Chişinău a fost ucigătoare.  Ohoho, vă imaginaţi un festival de filmd de animaţie şi-a ales o oaie în calitate de logo? Care-i legătura? Unde-i logica? De ce atât de evaziv? Ce are oaia şi festivalul de film de animaţie în comun? De ce culoarea roz? De ce atât de mult roz? De ce nu avem o bratskaya maghila de sponsori scrisi măşcat, aşa încât să uiţi despre mesajul publictar? Toate aceste lucruri se vor întreba câţiva designerii grafici de la noi, care lucrează pentru comenzile de stat.Şi bine vor face. Poate măcar după asta se mai luminează puţin. Panouri cu oiţe şi roz magenta mă fac să vreau să le fac o poză. Doamne, cât de disperaţi putem fi.Ei bine, să trecem de la cicălit la lucruri mai plăcute.

Anim’est vine la Chişinău. Pentru mine e o bucurie fără margini. Institutul Cultural Român face tot mai multe lucruri bune în Moldova, iar Anim’est este următorul.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, cel mai important de acest gen din România şi unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est, ajunge, începând de anul acesta, şi la Chişinău! Înfiinţat în 2006, Anim’est e cel mai mare festival de film din Bucureşti, ca număr de spectatori şi invitaţi, număr de filme, de cinematografe şi evenimente speciale. Adunând, pe parcursul primelor șase ediţii, peste 65.000 de spectatori şi proiectând peste 2.200 de filme de animaţie (lung şi scurt metraj, videoclipuri muzicale şi clipuri publicitare), Anim’est este festivalul de film cu cea mai spectaculoasă creştere în rândul publicului bucureştean. Sper că prima ediţie va fi de bun augur, pentru ca şi noi la Chişinău să apucăm să ne bucurăm de o a 5-ea, a 6-ea ediţie.

Intre 3 şi 6 noiembrie, la Cinematograful Odeon din Chișinău, ne aşteaptă 4 zile de proiecţii de filme de animaţie, inclusiv o secţiune autohtonă  cu producţii legendare de la noi.  Vă voi ţine la curent cu toate evenimentele, pentru că, daţi-mi voie să mă laud, nataalbot.md este unul dintre puţinele bloguri oficiale ale festivalului Anim’est.


Comentarii

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply marissa 24 octombrie 2011 at 12:32

  Nata,unde pot gasi bilete?sun la Odeon si zic ca ei sunt doar gazde,nu cunosc nimic despre bilete… :(…pe site e informatie numai despre preturi,nu si locul unde le putem cumpara 🙁

  • Reply nataalbot 24 octombrie 2011 at 12:59

   Biletele si abonamentele vor fi in vinzare la sfirsit de saptamina la casele de bilete Odeon

   • Reply marissa 24 octombrie 2011 at 14:09

    merci

    • Reply Toma Peiu 24 octombrie 2011 at 15:46

     In curand anuntam pe site si Facebook informatii complete despre cand si intre ce ore se vor gasi biletele si abonamentele pentru festival, ele vor fi disponibile la Cinema Odeon.

     De asemenea, programul complet va fi disponbil joi dimineata, pe http://www.animest.md!

     Va multumim mult pentru interes si abia asteptam sa venim la Chisinau.

     Toma

  Leave a Reply