De-ale mele

Crăciun fericit!


Crăciun Fericit, dragi mei! Fie că aveţi un Crăciun sau două.  Să nu vă lipsească bradul din casă, mîncărică şi băuturică bună pe masă, mai daţi un telefon şi pe la cei dragi plecaţi departe şi umpleţi-vă de recunoştinţă pentru faptul că aveţi picioare, mâini, ochi, urechi şi tot de ce aveţi nevoie pentru a vă simţi împliniţi.

Aşa aş fi vrut să mă simt şi eu azi. Dar nu mă simt decât acum, când am ajuns în pat, după o zi stupidă de muncă şi dezmăţ cu panettone ,mâncat toată ziua pe stomac gol. Ahh, ce mult îmi place pacostea asta de panetone şi cât de mult urăsc senzaţia pe care o am acum , ştiind că mâine am emisie şi iarăşi trebuie să mă cântăresc.

Am fost azi şi am bătut la o uşă. Nu mi-a răspuns nimeni, am intrat pe uşă  şi am întrebat dacă e cineva acasă. Nu mi-a răspuns nimeni. Am intrat în casă şi am văzut 2 bătrâni dormind angelic, fiecare în patul lui. M-am speriat că aş putea să le provoc atac de cord, dacă deschide vreunul acum ochii şi mă vede pe mine, o străină în casa lor, cu o cameră video şi un cameraman. Aşa că am lăsat coşul cu daruri şi am plecat fără să-i trezesc. V-aş dori tuturor o asemenea experienţă, ca să simţiţi cum e să fii cu adevărat Moş Crăciun.  Bătrânii mei de azi au fiecare peste 90 de ani: Glebus Sainciuc şi Valentina Rusu-Ciobanu. Sunt artişti şi au rezistat în faţa tuturor războaielor, foametei, represiilor,stalinismului, comunismului. Mai greu rezistă însă în faţa nepăsării. Ignoranţa de care dă dovadă societatea în care trăim faţă de tot ce simbolizează o fărâmă de artă, talent, cultură şi valori eterne. E şi de iertat, în acelaşi timp. Ochii flămânzi arta nu o văd.

Le mulţumesc tuturor meşterilor de brazi care au făcut ca seara de Crăciun să se umple cu magia brazilor lor.

Vă promit la anul mai multe premii, mai multe plăcinte, mai multă distracţie.

Le mulţumesc musafirilor care au contribuit la această acţiune de binefacere. Ileana Zbârnea are idei frumoase şi un tată frumos.

Acest brad a adunat cele mai multe like-ri.Este confecţionat din capace şi scobitori.

Iat-o şi pe autoarea bradului câştigător: Elena Proca.

Le mulţumesc, în mod special lui Alexandru Luchianov pentru minunatele vinuri Etcetera, rose şi albe şi lui Viorel, fondatorul Plăcintăriei Morăriţei, pentru plăcinte calde cu vărză şi brânză.Acum pot spune cu certitudine că am simţit şi eu spiritul Crăciunului. Pentru că până acum aşteptam să vină singur. Acum ştiu că şi-l aduce fiecare.

Iar Stela Moldovanu a avut grijă ca fiecare să-şi păstreze amintirea despre această seară în cele mai elegante rame de la Moldeco.


Comentarii

Previous Post Next Post

18 Comments

 • Reply Rodica 26 decembrie 2011 at 11:00

  Nata, îţi multumim şi ţie pentru organizare. Sa-ţi dea Dumnezeu sănătate şi forţe de a-ti realiza ideile

 • Reply tatiana 26 decembrie 2011 at 13:41

  mie tot bardul dic capace si scobitori mi-a placut!!!!

 • Reply Olga 26 decembrie 2011 at 15:22

  Jos pălăria Natei Albot pentru astfel de concurs interesant!!! Seara era minunata cu atmosferă foarte caldă şi magică! Am descoperit pentru mine exemplul de imitare (Nata): o persoană profundă, plină de idei şi energie, care dă viaţă lucrurilor frumoase care ne unesc!
  Încă ceva, mă impresionează cum autoarea blogului vorbeşte limba romînă!!! Ce cuvinte frumoase foloseşte… îmi ajută la lichidarea spaţiilor goale din vocabularul meu!!!

 • Reply Tolea 26 decembrie 2011 at 19:40

  Nata, cameramanul care te insotea, matinca, in gindul lui zicea: „ma taraie din urma ei pentru a se lauda ca, uite, face bine, ajuta…”
  Iar, daca cameramanul tau e de o parere, mai netraditionala, imprumutami-l, caci, ma gatesc si eu sa fac cuiva un bine…

  • Reply nataalbot 26 decembrie 2011 at 20:43

   despre ce este acest comentariu? ai nevoie de o mina de ajutor, dar mai intii o musti sau cum?

  • Reply Vadim 30 decembrie 2011 at 01:48

   Parca nu erau cameromani la eveniment, iash fi vazut caci sunt alergic la cameromani, sau pe mine ma ai in vedere?

 • Reply aurasu 27 decembrie 2011 at 07:18

  Frumos!!! Bravo !!! imi pare rau ca nu am fost,,,,

 • Reply natalia 27 decembrie 2011 at 09:32

  Salut draga Nata,desigur tot ce faci este demn de lauda,ai creat emotii pozitive si atmosfera de sarbatoare,mersi mult pentru munca ce o faci,brazii sunt cu adevarat superbi,merita atentie.Probabil nu ai primit mesajul meu,as vre-a sa te servesc cu un set de ceai natural,gustos care l-am adus personal din China saptamina trecuta,as fi onorata sa-l accepti,mersi.

  • Reply nataalbot 27 decembrie 2011 at 10:44

   accept cu mare drag…mai ales ca eu chiar cautam un ceai ca asta la tirgul de la moldexpo, dar l-au cumparat in 2 minute…..

   • Reply natalia 27 decembrie 2011 at 13:17

    Sunt bucuroasa,cum ne putem vedea?

    • Reply nataalbot 27 decembrie 2011 at 13:50

     la Jurnal!

     • natalia 27 decembrie 2011 at 14:33

      Orele de primire?

     • nataalbot 27 decembrie 2011 at 15:09

      9-20.00

 • Reply Katerina 27 decembrie 2011 at 20:07

  Ната! Спасибо ещё раз за замечательный вечер! Побольше бы таких людей с чистым седрцем!
  И с наступающими Вас праздниками!

  вот тут сделала небольшой фоторепортаж в блог, если заинтересует)

  http://kosterina.blogspot.com/2011/12/christmas-trees-with-nata-albot.html

 • Reply Tolea 28 decembrie 2011 at 18:10

  Nata, eu, mânã de ajutor, de la tine?… Sarcazm şi nimic mai mult.
  Stiu cã esti o personalitate puternicã, însã, nu o face şi pe sufletista. Faci bine? Cui? Prin publicitate, devidentele de la aceste binefaceri vin mai mult în buzunarul tãu. In asa caz, taci şi bucurãte cã ţi se primeşte. La ce atîta prozã?

  • Reply nataalbot 28 decembrie 2011 at 19:06

   :))

  • Reply ana 29 decembrie 2011 at 20:05

   Tolica, ai vrut dividentele sa vina in buzunarul tau, esti amuzant?:) asa-i in toata lumea cine are idei frumoase si face binefacere, trage si foloase, lucrurile nostime sunt rasplatite!

  • Reply kolea 30 decembrie 2011 at 15:59

   @tolean la ce atîta dramã? Craciun Fericit la toata lumea!!!

  Leave a Reply