De-ale mele

Între minus și plus

O mîță face gălăgie urîtă după geam. Eu o înțeleg. Eu tot de acolo am venit. Parafrazând celebra zicală: Degeaba ești o curvă mîțo, dacă nu ai un sărac care să te găzduiască la -26 grade. Că eu sigur nu ies să te salvez. Din mine n-a mai rămas eu. 2 ședințe,sare și piper și un minister cu adevărul tras de coadă azi. Așa-i când știi că toată lumea așteaptă răstignirea unui ministru, unii cred că ai pornit o vânătoare, da tu nu vrei decât să caști ochii oamenilor, să aduci acolo lumină și mai apoi să faci acești ochi să zâmbească. Tare nu-i ușor de lucrat și cu bărbații.Ei se ciondăneasc și la urmă tot tu ești de vină. Ap spuneți și voi, îi normal așa? Îi greu cu voi, îi greu și fără voi.

Am meritat cu toții acest ger. Parcă ne mai limpezește mintea. Parcă ne mai stăpânește puțin și ne obligă să mai stăm locului, să mai zăbovim, să mai reflectăm puțin. Sunt convinsă că scoțând dimineața nasul afară, iar mai apoi, revening pe același ger, seara acasă, măcar o dată v-ați gândit că sunteți un om norocos. Că nu înghețați acum undeva pe sub garduri, într-un centru de triere sau într-o celulă parșivă unde dorm mai mulți și urăsc gerul de afară exact ca mîța pe care au apucat-o cântările acum sub geamul meu. Conservați această stare și nu uitați de ea, mai ales atunci cînd vă năpădesc gânduri mai întunecate. Că de la ele și mai frig se face, înăuntru, dar și în jur. Pun pariu, că prin noiembrie vom avea o explozie demografică. Trebuie cumva oamenii să se încălzească. Încălziți-vă sănătoși unul de altul, iar prin noiembrie, în țară să vor naște copii.

Iar am scris despre nimic. Ce bine.

Comentarii

Previous Post Next Post

7 Comments

  • Reply Oxana 3 February 2012 at 13:49

    Vai de ciafa sarmanului ministru, nici nu a visat la o astfel de promovare a carierei sale din moment ce s-a asezat comod in fotoliul caldut si moale a ministerului. Probabil ca puterea demnitarilor nostri le permite prea multe, mai exact ei isi permit prea multe din moment ce se fac bine acolo sus, taaaare departe de noi cei de jos, atit de departe incit nu ne vad si nu ne mai aud… BRAVO pentru voi, cei curajosi, care le mai turnati cite o galeata cu apa rece peste cap….

  • Reply bonjour 3 February 2012 at 17:07

    Bravo Nata, pentru tot ce faci.Natiunea are nevoie de tine si echipa ta,daca nu voi atunci cine?!

    Multa bafta in continuare.
    xxx

  • Reply Z.M. 3 February 2012 at 17:53

    Corect spus. Statistica arata ca toamna se nasc cei mai multi copii, eu tot am o fetita la sfirsitul lui septembrie:)

  • Reply Veronica 3 February 2012 at 22:39

    Ce coincidenta! Exact acum o intrebam pe mama mea in ce anotimp crede ea ca se nasc cei mai multi copii. Raspunsul ei a fost: toamna. Parerea mea este ca iarna, oamenii sint mai atrasi sexual primavara…. atunci si concep copilasi 😀

  • Reply olesea 3 February 2012 at 22:58

    e iarna oameni bunuuuni!!!nata nu tu ceva timp in urma ne dadeai pe japoneji derept exemplu.De ce ne plingem continuu, e iarnaaaa, trebuie sa fim fericiti ca ai nostri mici teroristi au vazut in sfirsit cum arat o iarna adevarata!!!Va pup

  • Reply Kira 3 February 2012 at 23:36

    H,hi,hii…fiica mea e la inceput de septembrie…dar nu a fost din cauza gerului:asa a foast planificat-sa fie fecioara

  • Reply O cititoare 3 February 2012 at 23:38

    De data asta nu despre nimic! Eu chiar te apreciez si citesc si urmaresc cu placere tot ce faci! Aceea a fost parerea mea despre articolul respectiv! Tu singura prin tot ce faci ne indemni la sinceritate si spirit critic! Atunci de ce sa te superi?

  • Leave a Reply