De-ale mele

Alin Gălăţescu şi mica revoluţie de la Chişinău

Mai pe scurt. Nu, mai pe scurt n-o să iasă. Am tot stat pe gânduri, dacă merită sau nu să scriu despre asta. Cu anii tot mai mult stau pe gănduri. Mi se pare firesc. Începi tot mai mult să-ţi doreşti să nu o mai dai atâta în bară. Vorba aia despre pasărea care pe limba ei piere este una foarte adevărată. Şi totuşi îndrăznesc.

1. Ştiu că nu mă îmbrac ireproşabil. Nu ştiu, nu pot, n-am chef, n-am timp, dar cel mai sigur e că nu mă duce capul.Uneori îmi pasă, alteori nu. Ştiu însă sigur că nu stilul meu este lucru cu care mă mândresc cel mai mult. Am performaţe care salvează lipsa unei culturi vestimentare profunde. Spre deosebire de alţii….Iar când mă critică Valentina Vidraşcu sau Viorica, accept şi recunosc. Mai calc prin străchini. Când însă mă critică nişte gândăcei, a căror ţinute niciodată nu au strălucit şi care nici nu au făcut ceva palpabil la viaţa lor, nu mă supăr, doar îi ignor. Nu suport când prin critici se confundă garderoba unui om cu ceea ce poartă el în suflet. Atât în sens negativ, cât şi pozitiv. Şi mai ştiu că nu poţi trata un om după hainele pe care le poartă. Asta mi se pare foarte trist. Dar o persoană publică?  E normal ca aceasta să fie apreciată şi după ţinutele sale? Sau succesele sale e tot ce contează şi ar trebui să facem abstracţie de lipsa unui bun gust la haine?

2. Azi nu critic pe nimeni personal. Mai ales din punct de vedere vestimentar. Pentru că……vezi p.1 Nu sunt perfectă. dacă aş fi fost, îndrăzneam. Aşa că vin doar cu nişte constatări. Când urma să vină la Chişinău, nici nu auzisem de el. Dar Valentina Vidraşcu mi-a zis: e cel mai bun. Aşa îl aşteptam. Aşa a fost Alin Gălăţescu în emisie la Sare şi Piper. A analizat şi criticat ţinutele câtorva artişti şi femei politicieni din MD.Ne-a lăsat muţi pe toţi. Mai exact pe mine. Că băieţii, săracii, nu s-au putut abţine de la a chicoti. Alin a fost, ca de obicei, sincer, acid, necruţător. Aşa şi-a promis să fie de mai mult timp încoace şi se ţine de cuvânt. Chiar şi cu preţul răului pe care şi-l face. A fost atât de dur, după unităţie noastre moldoveneşti de măsură, încât, firesc, sinceritatea lui a dat în clocot nişte spirite. A rupt tot ce i-a picat: păr de culoare roz-blond, cămăşi din atlas de culoarea muştar, ţinute etno picate în kitch, flori în cap, dar neştiind cine e şi ce face i-a dat un plus pentru stil lui Gordienco. La băieţi  – la fel.A fost mai dur cu unii şi mai blând cu alţii. Am fost sunată imediat după emisiune de mai mulţi oameni şi certată pentru faptul că nu am sărit în apărarea moldovenilor noştri. Că cine este acest român împuţit, să vină la Chişinău şi să ne critice valorile? Am avut discuţii lungi, deloc plăcute, care mi-au atins nişte coarde. Acesta e motivul pentru care am hotărât să scriu azi. M-am simţit nu prea bine ascultând reproşuri pentru că aş fi vrut şi eu să fiu foarte sinceră la telefon. Dar nu mi-am putut permite. Din frică, din bun simţ sau din ipocrizie, poate.

Am în jur o sumedenie de oameni. Îi văd zilnic, muncesc cu ei. Unii se îmbracă bine, alţii mai prost. O colegă, de exemplu, după mine, se îmbracă groaznic. Combină haine, culori şi stiluri incombinabile. Ştie şi ea despre asta. Dar se simte atât de bine în pielea ei eclectică. Ea este unul dintre cei mai valoroşi oameni pentru mine. Şi asta contează cel mai mult. Şi, da, foarte important, ea nu cântă în marile scene ale ţării. Şi nici nu apare în conferinţe de presă cu declaraţii politice, şi nici pe la emisiuni tv nu se duce. Nimeni nu se inspiră din ţinutele sale. De aceea, are voie să facă ce vrea ea.

Care este diferenţa între un om care are apariţii publice şi unul care nu le are. Primul este văzut de mase şi copiat. Pentru că masele cred că idolul lor ştie mai bine decât ele ce e la modă. Se pricepe, are gust. Şi atunci, masele noastre încep să se îmbrace ca cei pe care îi văd la televizor sau în scenă. De aceea, vedetele au obligaţia morală să-şi asume responsabilitatea şi pentru rochiţele florate şi pentru paiete neadecvate, adică să acorde ţinutelor o atenţie sporită. Dar asta nu e suficient. În Moldova atenţia sporită nu este corect înţeleasă. Şi atunci apariţiile publice se transformă în mici spectacole de circ, cu deghizări colorate.  La fel, arată moldovenii în stradă, la cumetrii şi la birou.

Recunosc, aş fi putut fi mai selectivă cu ţinutele mele publice. Mă salvează câţiva oameni care cu dragoste mă mai îndrumă. Deci, eu am un pic de noroc. În plus, uneori mai cumpăr câte un Vogue sau mă mai uit prin prezentările de colecţii noi din săptămânile de modă internaţionale. Mai călătoresc, mai văd puţin lumea, mai văd cât de domoală şi dezinteresată este mintea omului occidental când vine vorba de felul în care este îmbrăcat. Şi totuşi între un european, care nu pune mare preţ pe felul în care este îmbrăcat şi un moldovean care ţine prea mult la felul în care se îmbracă, îndată îţi vei da seama care este moldoveanul. După felul în care este îmbrăcat. Adică prost. Sau negru, gri sau foarte ţipător. Vulgar. Fără gust. Fără imaginaţie. Fără personalitate. Şi dacă unui străin îi vei spune că e prost îmbrăcat, nu-i va păsa foarte tare. Să vedeţi însă ce spume la gură fac ai noştri.

Aşa s-a întîmplat şi cu evoluţia lui Alin Gălăţescu la Sare şi Piper. Am rămas surprinsă de numărul mare de oameni care au aprobat evoluţia lui în emisiune. Telespectatori simpli,care au fost de-acord cu toate criticile lui la adresa personalităţilor noastre. A tăiat în carne şi oase, necunoscând absolut backgroundul  oamenilor pe care îi critică. Dar oare trebuia să îl cunoască? Că doar nu a fost chemat să spună ce crede despre valoarea şi talentul lui cutărescu sau lui cutăreasca. Şi oare un om valoros nu se poate îmbrăca prost? Ba poate. La noi, mai toată lumea valoroasă se îmbracă prost. Ce supriză? De parcă nu se ştie din ce trecut cultural venim, în spatele căror ziduri culturale am fost ţinuţi şi mai ales cât de tare  ne lipsesc profesioniştii care ar avea curajul, dar şi experienţa şi cunoştinţele să corecteze lucrurile. Care dintre absolvenţii facultăţii noastre de design vi se par deosebiţi şi mai ales critici? Hai să fim serioşi, din trecutul nostru glorios a supravieţuit doar Valentina Radcenco. Iar din prezentul nostru ruşinos nici unul nu se duce pe la prezentări de modă în străinătate, nu are nici experienţa, nici studiile şi nici curajul necesar să deschidă gura şi să spună la fel ca şi Alin: Dacă lumea din jur merge după tot  ce e nou, voi, moldovenii ar trebui să alergaţi. La capitolul stil şi bun gust, showbizul moldovenesc a rămas prin anii 90 ai României. Exact după Ceauşescu. Ala aratăm şi noi, cu tot cu lumea vedetelor noastre. Şi asta nu subestimează în nici un fel marii, extrem de preţioşii noştri artişti. Care, din nefericire, nu au cultura unor apariţii publice bine puse la punct, dar au foarte mult talent. Dacă v-aş întreba acum, rapid, ţinutele cărei vedete de la noi vi se par ca la carte? Spuneţi-mi primul om care vă vine în cap. Mie îmi vine Tania Cerga, Lilu…au personalitate în cele mai ciudate şi inspirate apariţii.Poate mi-aş mai aminti…dacă mă voi strădui….

Nu voi turna zoi acum în capul anumitor artişti de la noi. Pentru că ştiu şi cât de greu le vine să mai rămână în ţara asta, şi cât de mult nu le place să schimbe visele despre cariere mari pe nunţi şi botezuri. Dar mai ştiu, că în showbizul nostru, artiştii buni câştigă  bine. Şi dacă tot se câştigă bine, ce-ar fi să aruncăm la gunoi cu toţii: bluzele cu imprimeuri leopard şi tigru,genţile şi cizmele lăcuite cu botul arcuit, mai ales cele albe, rochiile florate, culorile super ţipătoare, fatinul auriu, fustele din atlas negru cu franjuri, lanţurile groase cu cruci suspendate şi să ne cheltuim banii pe nişte reviste de modă, un stilist, doi, trei, ca după aceea să te opreşti la unul. Şi mai ales să nu cheltui euro cu zerouri multe pe nu-ş ce pantofi sau rochii, doar pentru că acestea costă mulţi bani. Ci pentru că ţi se potriveşte. Avem nevoie de timp şi de sinceritate pentru a ne recunoaşte că vestimentaţia este un punct slab al nostru. Şi atunci, poate, nu va mai trebui de alergat ci vom merge alene, poate din 90 ne vom mişcă spre sec 21 şi nici un stilist din România nu va mai putea să ne critice atât de dur. Deocamdată însă, critica e binemeritată, aşa că  haideţi să o suportăm cu demnitate, dar să adăugăm puţină căldură şi dragoste în a ne critica unii pe alţii şi mai ales să schimbăm puţin bietele noastre gusturi sovieto+ţigăneşti+basarabene. Pentru că vedetele sunt întîlnite   după port. Talent, pentru a fi petrecute cum trebuie – avem destul.

Pe final, o dedicaţie pentru voi toate. Pentru că sunteţi atât de bravo, curajoase, tolerante, frumoase, dornice de aventură, talentate în a fi dimineaţa o furtună, un munte, iar seara un ghem de plăceri, gata oricând să o luaţi de la capăt.

Comentarii

Previous Post Next Post

34 Comments

 • Reply maria 23 February 2012 at 01:33

  :))))) am avut aceeasi reactie ca si baietii
  da una zic ceea ce a comentat alin a fost 100% adevarat
  care stil la vedete ? si nu numai, (doar ca la ,,vip”-uri e mai grav) cand oamenii sau sunt monocrom da nu in sensu’ bun ci cu tot felu’ de chestiii si stofe, dantele swarowski, lentute si felurite aplicatii de aceiași culoare sau is tricolor sau mai degraba ,,saptecolor” ..
  e trist ceea ce vedem, sau mai degraba ceea ce nu vedem la noi.. putin gust modestie si rafinament …
  Ca asai mai bine, mai simplu da .. mai dragut
  Si mai ales daca nu te duce capul consultate cu cineva ,pune mana pe o revista, blog, just google it ! sunt asa de multe chestii pe net..
  (am 3 zile de cand nu ies de pe blogurile do it yourself)
  Da ce sa ii faci as-i cand e lene mandrie si mai ales gust, PROST gust !!!
  p.s. oricum emisiunea a fost as usual buuuna )))

 • Reply bonjour 23 February 2012 at 01:59

  Adevarat vorbesti,lipsa gustului la moldoveni il urmaresc de la departare,fiind departe de casa.Apoi,uite nu am nevoie de acte de identitate, nu am neboie de gesturi caracteristice,nici chiar nu-mi trebuie sa-i aud vorbind.Am nevoie doar de o singura privire ca sa-mi dau seama ca vin din Moldova;).Atit de deconspirati si lipsiti de inspiratie sintem.Din pacate!

  p.s.chiar din curiozitate am vrut sa aud ce a avut de spus Dl.Galatescu despre mondenitati si pe cine a ofensat si partea 3 a emisiunii de ieri lipseste de pe jurnaltv.E o greseala sau intentionat a fost omisa partea cu pricina?sau din motivele indignarii mentionate de tine de mai sus ati omis publicarea acesteia?

 • Reply S 23 February 2012 at 09:11

  ca deobicei generalizezi Nata, probabil ca te-a suparat tare si esti foc si para acum….
  1. la noi lumea se supara pe critica in loc sa o foloseasca in favoarea sa, pacat de ei dar si de mine, sunt lafel 🙁
  2. in showbizul autohton sunt si oi negri si albe, sunt personaje care imi place mult cum arata si chiar au un stil binedefinit, sunt deacord cu Gordienco, Cerga, dar ce de bine arata Adriana Ochisanu – e f draguta si are un stil, iar Michelle ce bine arata citeva emisiuni in urma, si Stela Popa imi place mult
  dar Viorica Nagacevschi si Sanda Filat in genere
  nu e corect sa spunem ca nu avem stil deloc, sunt cei pe care ii duce capul si sunt cei care nu se pricep deloc.

  3. si cel mai dureros punct pentru mine, ca si eu sunt bolnava de aceasta, in MD se pune foarte mult accent pe imbracaminte si felul cum arati, peste tot trebuie sa treci concursul vestimentatiei iar apoi al omeniei….

  eu sunt de acord si cu Alin, si cu tine dar nu vreau sa generalizam sunt si persoane care foarte bine se imbraca
  chiar imi amintesc aveam o profesoara la ASEM care ne lasa cu gurile cascate cind venea la ore, iar acum sefa de la serviciu are un stil, ca ar putea sa dea ore pentru vedete cum sa se imbrace, cu toate ca lucreaza in banca 🙂

  • Reply nataalbot 23 February 2012 at 09:25

   Nu sunt supărată deloc pe Alin, ba dimpotrivă. Cred că e o critică binemeritată.

   • Reply S 23 February 2012 at 13:04

    eu nu de Alin spuneam c esti suparata 🙂 Alin e bravo si eu curajul lui ca sa pot spune tot ce cred, dar inca nu am statutul necesar ….
    oricum iti iese bine ceea ce faci 🙂

 • Reply Natalia 23 February 2012 at 09:25

  eu sincer nu am inteles defel mirarea voastra cind comenta domnul Alin, de ce? pentru ca intr-adevar ati ales cele mai proaste tinute si poze posibile,la un moment dat am crezut ca defapt asta ati urmarit, sa criticati ceea ce merita cu adevarat (inafara de tinuta Nataliei Gordienco,evident) pentru a face haz de necaz, insa surpiza, vi s-a parut ca taie in carne si oase…

 • Reply aseag 23 February 2012 at 09:35

  Am privit si eu emisiunea si criticile lui Alin, care sunt in mare parte corecte. Am doar o remarca, la cel/cea care a ales pozele pentru a fi demonstrate, pute fi mai straduitor, caci toti din cei care au fost criticati, cu exceptia N.Gordienco au poze si mai bune – spre exemplu la Nelly Ciobanu, baiatul din Acord – au avut undeva impresia, de parca special au fost alese tinute cele mai neinspirate si aratate criticului… I rest e adevarat ca avem mult de muncit la acest capitol.

  • Reply Lucia 23 February 2012 at 10:11

   Nu cred ca trebuie sa stai mult si sa alegi din pozele lui N. Ciobanu. Acuma am sa vorbesc din experienta mea proprie, anul trecut am fost la cincertul lui Eugen Doga ce sa tinut la Palatul National si printre alti artisti a evoluat si Nelly Ciobanu. Deci, lasam deoparte calitatile vocale si artistice, nu se discuta, in rest, a fost PENIBILA. Ea nu a fost imbracata ci deghizata. Cel mai interesant ca aceasta a fost remarcat de mai multe persoane departe de lumea modei si sofiti. Bravo pentru Alin!

 • Reply Natasha 23 February 2012 at 09:36

  am vazut emisiunea si sint total de acord cu Alin., probabil mai toata lume a spus asta stind in fata televizorului., sintem atit de inapoiati si la minte si la port., (nu Toti)., avem atitea ex:reviste, bloguri de moda, prezentari., bine nu toate lume isi poate permite,dar nimeni nu spune sa-ti cumperi haine nustiu de ce firma , dar sa investim in 3 4 piese de calitate care ne scot din orice situatie de zi cu zi.,sa ne simtim liberiiiii., imi doresc sa ies la market nepieptanata in pijama si cu ugg-uri si o geaca (uneori o fac)., si lume asa nu sa se uite ciudat la mine si sa comenteze pe la spate., sa nu mai iesim la piata imbracati ca la sarbatoare., Dar nuuuuu, noi tinem cont de ce va zice Lumea asta e buba cea mare a moldovenlor…Si oare de ce ne pasa ce zice lumea?De ce lumea de afara e atit de dezinvolta, libera, modesta, face ce are chef cum are chef.. si la noi nu poti pur si simplu…..

 • Reply Tatiana 23 February 2012 at 09:56

  Cei din Rominia numai prin scandaluri,birfe …….etc facute public isi fac un nume acolo.Si sa stee el acolo ca parerea lui NU CONTEAZA DELOC pentru noi.

  • Reply Nona 23 February 2012 at 10:35

   tatiana, si de ce ma rog scrii “….parerea lui nu conteaza deloc pentru NOI”, cine te crezi , ca sa-ti asumi conteaza sau nu parerea lui Galatescu pentru mine. Doresti sa te dai cu parerea, ai tot dreptul, dar numai din punct de vedere strict personal, pls! Apropo, Galatescu si-a expus parerea lui, personala 9apropo, e dreptul lui, cum e si dreptul tau) cu referinta la persoane strict afisate, iar cu ref. “birfe’, consideri, ca aici, la noi ducem lipsa de asa gen de publicitate?

   • Reply nataalbot 23 February 2012 at 10:38

    Hello, fetelor…numai sa nu ne tragem de par…hai sa fim putin mai budhiste…mai ales ca e anul nou la ei…

    • Reply Nona 23 February 2012 at 11:28

     hohohooho…nici chiar asa, ne dam si noi cu parile, dar de aici pin la tras de par…in ce ma priveste nici nu imi inchipui, cum ar arata…poate chiar f.caraghiosssssss

 • Reply Nona 23 February 2012 at 10:15

  am privit emisiunea, admiratie pentru curajul lui Alin (de obicie unii invitati considera, ca tre sa fie mai loiali si sa nu-si toarne cenusa in cap), pur si simplu le-a zis lucrurilor pe nume. Dupa mine, celor care te-au sunat si si-au exprimat offf-le le-ai permis un ‘lux’, pentru, ca iai ascultat. Ar fi minunat, daca am avea un specialist gen Alin, ori in fond cetatenii de rind sigur isi fac niste idoli, ca sa nu mai vorbim de generatia tanara, care pur si simplu copiaza, din pacate nu cele mai bune lucruri. Eu nici nu stiu daca la noi sint VIP-uri veritabile, a aparut Cioranica, care in fond vine si ea dintr-o localitate mioritica si si-a propus sa faca ‘VIP-uri’, cu regret ceia ce face ea este pornografie curata, chiar ma intreb cine cumpara revista asta , ori daca o cumpara, probabil numai pentru postarile lui Viorel-posmotrel. Mai des si mai multi invitati ca Alin , mai multa sinceritate in opinii si mai putina fatarnicie, mai multa promovare la ce se face dupa hotarele Moldovei – tara de minuni, mai multe filmulete cum se imbraca tinerii, de ce nu si maturii in Europa, in America, cand se incalta pantofi cu tocuri de 25 cm si unde, mai multe emisiuni cu rubrici ‘ASA E BINE SA TE IMBRACI – ASA, NU (apropo o sugestie chiar pentru tine personal, caci nici in ruptul capului nu inteleg, ce naiba faci TU la cratita, daca chiar crezi necesar o asa emisiune, chema-ma pe mine, la ai mei 54, stii ce retete as prepara?) , iar tu apuca-te de emiciuni mai necesare si mai “inteligente”, la capacitatile pe care le detii sint sigura, ca vei reusi!!!”

 • Reply Leo 23 February 2012 at 10:38

  cind o sa fie emisiunea pe site, sa o vad si eu, ard de nerabdare!

  • Reply nataalbot 23 February 2012 at 10:42

   Ce alte lucruri importante si placute mai ai de facut azi?

   • Reply Leo 23 February 2012 at 14:14

    foarte multe 🙂

    in zadar ai pus intrebarea cu tonul asta, ca nu am vrut sa par rautacioasa sau sa umblu cu clevetitul vedetelor noastre

    pur si simplu am vazut ieri dimi la desteptarea ca au avut ca tema de discutie “stilul vestimentar al vedetelor de la noi” si prezentatorii ziceau celor care sunau ca nu e neaparat sa dai nume. De ce adica, pai cel care suna, lasa sa dea si nume, omul isi expune parerea proprie si “vedeta” nu are ce sa reproseze telespectatorului, in fine…

    e mult aici de vorbit

    Nu inteleg de ce sa nu dai nume, asta e daca ti-ai asumat statutul de “vedeta”, chiar daca nu esti, ca pina la a fi “vedeta” este mult de muncit, nu doar sa apari la tv de 2, 3 ori sau sa scoti un cintec 1 data in an etc.

    Vazusem o data o emisiune pe un canal din RO, unde era criticat stilul vestimentar a lui Traistariu, chiar in fata lui si nu a fost nimic grav

    la noi tot timpul nu zi asta ca asta se supara X sau nu dam asta pe post ca se supara Y

    Te admir mult pentru ceea ce faci, si imi pare nespus de rau ca nu reusesc sa privesc Sare si Piper, pentru ca ajung acasa la 19h;
    e unicul format de emisiune de la noi care imi place : culoare, voie buna etc. + invitati pe masura, iar GAZDA este TOP

    faptul ca stilul vestimentar al vedetelor noastre a fost criticat, ce sa-i faci asta e… E adevarat, la noi vreo vedeta isi coase o rochie si dupa umbla cu ea 3 luni la toate concertele si nuntile la care sunt invitate; pe de alta parte parca vrei si sa le intelegi, ginditu-te ca la noi showbiz-ul nu e prea dezvoltat, dar la citi bani fac la nunti si la concertele date peste hotare pentru diasporele noastre, cred ca si-ar putea niste straie mai ca lumea :))

 • Reply mango 23 February 2012 at 10:51

  apropo, sunt de acord cu nona referitor la faptul ca tu, nata, ar trebui sa faci vreo emisiune “mai necesara si mai inteligenta”!

 • Reply Liliana 23 February 2012 at 12:34

  Cred ca ar trebui sa mai vad emisiunea repetat ca sa inteleg ce asa “extraordinar de dur” a spus d-nul A.Galatescu. S-a dat cu parerea. Si ce daca? Nu inteleg de ce atita tam-tam. Azi ne imbracam mai bine, maine mai rau. Omul are dreptul la opinie. Mai ales ca stie ce spune, dar de aici pina la: “Am fost sunată imediat după emisiune de mai mulţi oameni şi certată pentru faptul că nu am sărit în apărarea moldovenilor noştri.” – asta e culmea. Probabil sunt oameni care nu au alte lucruri mai importante de facut si fac “valuri”. Nu merita de bagat in seama.

 • Reply Angela 23 February 2012 at 14:32

  Ah, cate as da sa aud parerea lui Alin despre garderoba mea! Cat de dura n-ar fi parerea lui!

 • Reply Lidia 23 February 2012 at 14:58

  Draga Nata.Va privesc de la prima emisiune si trebuie sa va spun ca Va admir pentru naturaletea,inteligenta,delicatetea si tactul Dv.Cu cit tact ati ticluit acest material! Faceti un lucru mare si nu Va sustrageti cu cei care “s-au vazut in oglinda” ori pur si simplu sint invidiosi.Asa e lumea noastra. Sint de acord cu unele dintre sugestiile de mai sus–poate e timpul sa schimbati ceva in emisiune,sa-i dati,iata, un alt aspect.Sint multe teme stringente care la noi nu sint abordate,dar Dv v-ar reusi.Unde mai pui ca-i aveti si pe cei doi lei-paralei in echipa. Imi place ca sinteti prezenti oriunde se intimpla ceva interesant,ca ne informati despre tot ce “misca” in urbea si in tarisoara noastra. Dupa disparitia de la PRO a lui Teo Trandafir “sarea si piperul” imi e ca un balsam pe suflet.La mai mult si la mai mare!

 • Reply Natasha 23 February 2012 at 17:06

  De ce s-ar supara cineva pe Alin, daca a vorbit adevarul 🙂 Moldovenii chiar nu digera critica deloc! AS VREA EU sa arunce un stilist o privire la garderoba mea, sa-mi spuna clar ce ar trebui sa arunc.
  Vedetele criticate ar trebui sa inghita sec si sa recunoasca ca se imbraca prost. Ce-ar face ele daca ar exista si la noi paparazzi care ar scotoci prin gunoiul lor si ar face publice fotografii cu ceea ce au gasit acolo. Asta e viata de celebritate!

 • Reply carpediem 23 February 2012 at 18:59

  Post de nota zece. Inca n-am vazut emisiunea, insa diseara numaidecit ma pun pe privit. De mult “VIP”-le noastre au nevoie de o cheptaneala buna!

 • Reply sua_(VE) 24 February 2012 at 09:24

  Fetelor, eu personal m-as bucura sa am ocazia ca un profesionist sa-mi critice garderoba si sa mi-o schimbe asa cum trebuie si cum mi se potriveste mie. Eu zic bravo tuturor celor cu initiativa si idei atit d ebune de a invita asemnea personalitati d ela cre avem ce invata. Nata nici un stres, calm down. Ce-i care au facut reprosuri sunt oameni cu complexe.:))))pup

 • Reply Mihaela 24 February 2012 at 10:33

  Critica bine argumentata e constructiva, deci utila pentru cel ce o suporta.
  Iata de ce nu e nimic rau in speech-ul caustic al lui A.Galatescu.
  S-au suparat multi nu pentru ca nu ar avea el dreptate, dar pentru ca asa suntem noi moldovenii-un popor mai inimos care suporta greu orice critica 🙂
  Din fericire sau din pacate, pina saptamina viitoare uita toti de cita dreptate a avut Alin…

  Un sfirsit de saptamina perfect, Nata

 • Reply IKA 24 February 2012 at 11:54

  Ei,ce sa-i faci,moldovenii nostri-majoritatea,iubesc sa se impopoteze ca un pom de craciun ,cu de toate si multicolor…Si e foarte rau ca nu stim sa privim adevarul spus in fata,tare ne mai sare tandara,la acest capitol este muuuuult de muncit…

 • Reply ana 24 February 2012 at 11:55

  Nu trebuie sa se supere nimeni pe comentariile d-lui Galatescu. In Romania sunt multe reviste care au rubrica: bine/prost imbracat. Sunt comentate aparitii ale unor persoane publice (chiar pozate pe strada, in piata, la cumparaturi). Nu cred ca exista vreo vedeta din Romania sa nu fi fost citata macar odata la prost imbracata, sau prost pieptanata, imbracata nepotrivit cu evenimentul e.t.c. Mai jos exemplificarea:

  http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/stilista-dana-budeanu-da-verdictul-bine-sau-prost-imbracate-andreea-marin-esca-dana-rogoz-si-laura-cosoi-sub-lupa-specialistului-194250.html

  http://www.eva.ro/moda/features/top-7-femei-din-politica-prost-imbracate-articol-33687.html

  Eu cred ca aceste comentarii acide ajuta pe toata lumea: persoanele publice vor fi mai atente si mai informate, iar publicul larg va avea exemple mai bune de urmat.

 • Reply Ion 24 February 2012 at 19:48

  Dă, te rog un link direct la emisiunea de care vorbești.

  Mersi.

  • Reply nataalbot 24 February 2012 at 20:17

   jurnaltv.md/emisiuni/sare si piper

 • Reply dane 25 February 2012 at 03:44

  Dupa mine, Dl Galatescu a fost inca foarte – FOARTE! – tolerant! Dumnealui a zis decent “carnaval”, pe cand cuvantul de ordine e “casa de toleranta”, meseria: matroana.

  Echilibru? Armonie? Coerenta? Intr-adevar, acestea au putut fi remarcate doar la N. Gordienko. In rest, vulgaritate, provincialism, kitch ostentativ (A. Ursu e un “diagnoz” aparte… provoaca voma.)

  Problema asa-numitelor “vedete” din R. Moldova e ca acestea tind sa aiba “un stil”, si nu sa aiba pur si simplu stil. Greseala e de fond: se vizeaza forma, ambalajul, mesajul pe care acestea doresc sa-l transmita. Iata de ce ele apeleaza la “un stil” cat mai tipator, care sa le scoata cat mai mult in evidenta intr-o masa deja pestrita si eteroclita.

  Pe cand stil inseamna discretie, esenta, e insasi natura persoanei, felul sau de a fi, ba chiar aproape de a gandi.

  Cat timp vipurile noastre nu vor valorifica acest simplu adevar si vor confunda stilul cu sexismul, ele vor continua sa se balaceasca la nivelul actual, oricati stilisti pe cap de “vedeta” ar trudi in R. Moldova. Iar cand acestia mai lipsesc, avem ce avem: vedete imbracate si machiate de femeia de serviciu.

  PS Am dat intamplator pe youtube de o secventa care ilustreaza de minune proportiile acestei catastrofe:
  http://www.youtube.com/watch?v=_q7ecptvZaA
  (bineinteles, nici aici nu s-a putut fara A. Ursu(((()

  “Vedete sexoase” – nu-i asa ca e o definitie geniala???

  Dar ia s-o ascultam si pe cea mai mare “icsperta” in stil din Moldova (min 2’35): “fUmeile frumoase si sexi te plictisesc! ele trebuie sa aiba CEVA si aici” (se roteste degetul aratator in zona tamplei). Dupa ce am vizionat respectiva secventa, mi-am pierdut linistea: oare ce-o fi avut in vedere “icoana stilului” prin acest CEVA: o dereglare mentala??? sau poate doar niste meshe blonde in plus?

 • Reply no name 27 February 2012 at 22:57

  Il cunosc pe d-nul Alin personal, am colaborat cu el si stiu ca este cel mai bun in ceea ce face, are un stil foarte direct si rece si taie cu cutitul cand e nevoie, am primit foarte multe critici din partea lui, am si plans…ca ma durea sufletul, deoarece lucram mult si din greu iar in schimb primeam doar critici dure….dar uneori si ok-iuri, dupa care imi dadeam seama ca avansez… am ajuns sa apreciez criticile si personalitatea lui. Asa suntem noi moldovenii nu prea ne place sa fim criticati…dar critica este constructiva mai ales cand e facuta de un profesionist in domeniu si cred ca e doar spre bine nicidecum spre rau….consider ca moldovencile noastre ar trebui sa auda si sa primeasca aceste critici si sa inceapa sa aplice…sa vada unde gresesc. Intr-adevar si eu inainte eram de parerea ca moldovencile se imbraca foarte bine si cu gust, dar defapt dupa ce mi-am spalat bine ochii am vazut ca e chiar un adevarat “dezgust”, sunt totusi sunt unii care au mai iesit prin lumea si au prins firul unui gust vestimentar cat de cat estetic …sper ca si ceilalti in viitorul apropiat sa fie la fel. Iar femeile noastre sa devina cu adevarat “frumoasele basarabence imbracate impecabil”

 • Reply Viorel Burlacu 28 February 2012 at 14:44

  Dragă Nata, îmi dau seama care gânduri, trăiri şi idei au servit ca motiv pentru a scrie cele mai de sus.
  Eu personal, Te iubesc aşa cum eşti – şi – las`să fugă toţi proştii lumii gâfâind după orice modă.
  Pentru mine, dacă vine vorba, Nata Albot, este o personalitate publică cu o valoare deosebită (e o constatare), care are un stil de a se îmbrăca neobişnuit şi ce e mai important – că nu “papagalează” sau nu “maimuţăreşte” aparenţa cuiva – Nata este Nata şi nu mi-aş închipuio altfel, şi nici nu are rost.
  Dragul meu Om, eşti o femeie care creşte o casă de copii, un Om care a trăit o dramă mai gravă decât orice-orice pe lume, şi cu toate astea realizezi nişte extraordinare emisiuni, dezgropi din “teribilul incognito basarabean” personalităţi care zac şi zac undeva în mlaştina ignoranţei şi a deznădejdei, ai făcut “Ministerul adevărului” de care mă minunez uluitor şi anume de felul cum vă implicaţi în problema societăţii noastre COMUNE.
  Aş mai scri ceva dar va fi prea mult şi nu veţi citi.
  În concluzie, Nata Albot eşti un Om Puternic şi Frumos, ştii să apreciezi, eşti firească, ştii să faci pe alţii să se mişte înainte, ştii să faci şi pe alţii să aprecieze, ştii să faci dintr-o simplă, cotidiană clipă – o sărbătoare şi un moment de revelaţie – Eu şi ai mei TE IUBIM! şi ÎŢI MULŢUMIM ENORM-ENORM CĂ EXIŞTI!!!

  • Reply nataalbot 28 February 2012 at 15:06

   Eu tot va iu….astept vesti bune de la voi….

  Leave a Reply