De-ale mele

Carla’s Dream. Cît în Moldova rezistă un mister?


Am venit la primul concert Carla’s Dream mânată de întrebarea: o va da sau nu în bară băiatul ăsta cu anonimatul său? Pentru că aveam un feeling că asta se va întîmpla. Că această simpatică idee cu identitatea sa enigmatică va fi bulită, în lipsa unei strategii de lungă durată și foarte bine pusă la punct. Nu te poți juca cu propria identitate. Adică te poți juca, dacă știi care este finalitatea. Dacă ai regizat nu doar un intro, ci și un final cu un follow up. Știu că toate aceste cuvinte sună destul de enervant, dar mai pe limba noastră asta ar însemna o singură întrebare: Și mai departe ce? Cînd identitatea ta secretizată devine cel mai important punct de atracție, cel mai important motiv pentru care lumea întreabă de tine – ai dat-o în bară. Odată desecretizat, călăii tăi- publicul, nu te vor cruța. Asta e legea secretului, surprizei. Și odată ce a fost încălcată legea, obiectul acesteia dispare.

În cazul unei campanii de promovare a unei companii de telefonie mobilă cum a fost cea a lui Moldcell mulți ani în urmă: ВЫ НАС ЖДАЛИ? МЫ ПРИШЛИ? și un cerb pe toate panourile din oraș – e clar că era vorba despre un elementar teaser, în care elementul curiozității a fost folosit pentru a lansa un produs nou.

Dar în cazul cînd anonimatul e folosit pentru a lansa un artist anonim, ce urmează? Mai ales în Moldova – țara cumetrilor și nanașilor, unde nu ai cum să păstrezi prea mult timp un secret. Care e destinul acestui anonimat, dar mai ales care este planul A, B și C în caz de ieșire din anonimat, de bună voie sau silit de massmedia?

Atunci cînd am aflat cine se ascunde în spatele acestui produs pe nume Carla’s Dreams, nu am fost cîtuși de puțin dezamăgită, sau poate foarte puțin. Așa e cînd se spulberă o taină. Există un DAR. Anonimul nu vinde doar mister. Are o super voce cum nimeni nu o are, dacă mai și compune singur-atunci și un talent mare, un stil muzical binevenit pentru scena moldovenească, care trebuie definit și respectat. Are fani înrăiți, foarte receptivi, gata să-l venereze și să-l apere de orice rele. Dar cel mai important, Carla’s Dream are emoții, adevărate. Poate să-i tremure vocea, poate să uite și textele pieselor, motiv pentru care a ieșit cu un teanc de versuri în scenă și poate să nu mimeze tremuriciul pe care îl avea cînd încheia fiecare piesă cîntată.

Într-un cuvînt, concertul a fost: bun. Și fanii au fost buni și au plecat acasă cu senzația că au făcut parte dintr-o conspirație: aceea de a face să nu conteze cine e Carla’s Dream în realitate. Primul și unicul proiect muzical anonim din Moldvova a fost lansat. Și deocamdată nu a dat-o în bară. Deci, mult succes și felicitări. Cred că într-o lună massmedia va ucide acest mister și atunci ce urmează?


Comentarii

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Very Happy 27 mai 2012 at 23:19

  Nata, numai JurnalTV e în stare sa-i deconspire pe cei de la „Carla’s Dreams”, așa că viitorul lor, e în mâinile tale, oarecum 😉

 • Reply MS 28 mai 2012 at 23:45

  ar fi bine sa fie anonim pana la capat!!! you are CSD 😀

 • Reply Igareok 29 mai 2012 at 00:06

  Nata, ai dreptate fanii sunt gata la multe p-u Carla’s… Nu inteleg dc massmedia atita sapa in istoria asta, inteleg ( cum spunea cineva ) ca asta e piinea lor, dar Carla’s a spus-o – ca promoveaza muzica, e gata sa promoveze si alte tinere talente si nu pune mai presus de toate identitatea sa……desigur, sunt membri din echipa care ii stim cu totii…..dc anume de solist toti se agata m?

 • Reply Alex 29 mai 2012 at 10:32

  Jurnalul ar trebui sa adopte o pozitie vizavi de acest proiect absolut fantastic dar nu sa faca bet si pe succesul si pe insuccesul lor. Toata lumea il sustine pentru ca acesta sau acestia din cd nu se viibesc, nu se viibesc chiar avand cu ce, e foarte straniu pentru showbiznesul maldafnesc. Eu eram initial foarte sceptic dar acum cred ca chiar merita laude. Unicul lucru este ca nu sunt sigur daca nu e o cantora intreaga in spate, ca pare prea frumos pentru ca sa fie creat de un grup de persoane fara ajutor, ne mai vorbind despre varianta cu un singur om, asta e ireal. In ceea ce tine de mister cred ca ai dreptate, sa vedem daca se mentin. Eu cred ca se vor tine daca nu se vor imbolnavi de boala stelelor, ca au o armata uriasa de persoane care ii sustin, dintre care se evidentiaza un grup care in general se pare ca nu analizeaza situatia ci pur si simplu ii adora, nimicind orice critic care le apare in cale. Mai pe scurt wi wil si. . .

 • Reply felicia 29 mai 2012 at 13:26

  De ce neaparat trebuie cineva pe altcineva sa deconspire, sa afle, sa birfeasca. Oare nu ne place Carla’s Dream si pentru faptul ca este anonim? Oare aflind-ul ne va aduce mai multa placere decit neshtiid-ul?

 • Reply Niko 31 mai 2012 at 18:01

  shtitzi ce ma bukura in toata situatzia aceasta?
  anume ca sa gasit cineva sa deie de lucru presei shi anume paparazzilor moldoveni
  le dorim succes
  !!!

 • Reply ion 21 martie 2013 at 13:33

  cel mai sigur este ca cei din massmedia vorbesc inainte sa stie adevarul adevarat
  este drept ceia ce zic?

 • Leave a Reply