Hai să ne înţelegem, pentru început, despre calorii şi kilograme – azi nici un cuvânt. La invitaţia Vioricăi Nagacevschi, am ajuns astăzi la un eveniment care m-a făcut să schimb tocurile pe sandale şi să pun m âna pe microfon. Aşa că am mers să trag şi un reportaj despre acest eveniment. Unul gastronomic, dulce, foarte dulce. Lumea s-a mirat să mă vadă în sandale cu talpă plată şi cu microfon, eu m-am mirat că lumea se miră. Nu e bine. Lumea ar trebuie să se mire dacă nu mă vede cu microfon. Urgent trebuie reparat acest lucru.
Câteva detalii despre acest minunat master-class. Invitat special -Elena Suchkova. I se mai spune regina ciocolatei. Un cofetar din Rusia, cu 25 de ani de experienţă în spate. Ea nu doar adoră deserturile, ea le creează. Are sute de reţete inventate chiar de ea. Şi cârţi scrise. Daţi un search pe google dacă vreţi mai multe detalii.
Au fost şi vinuri, foarte bune. Au fost şi sfaturi de la un somelier despre cum să combini desrturile cu vinurile. Aşa ca să-ţi fie bine. Şi a fost tare bine. Seara a început cu un Riesling răcoritor şi cu un platou de caşcavaluri şi nuci.
Apoi a fost servită o gustare genial de simplă, dar fabuloasă la gust: pepene galben cu scorţişoară şi seminţe de mac.
A urmat un desert dulce-sărat, ale cărui ingrediente trebuie consumate într-o ordine anumită, pentru a-i înţelege corect gustul. Cum se numeşte desertul şi cum anume se consumă el – rămâne un secret.
Mai târziu, alături de o Fetească cu parfum de flori de câmp, au fost servite căpşuni în ciocolată. Ce legătură există între bărbatul viselor tale şi acest desert, râmâne iarăşi un secret.
Apoi din amestecul de îngheţată, şampanie, liquer Limoncello a fost obţinut un un sorbet, – pentru care ar trebui inventat cuvântul savuroso-îmbietător- răcoritoro-cremos
În curând a venit un clafoutis (hai nu rădeţi de acest cuvânt, el chiar există şi nu are legătură cu vocabularul românesc). O tartă cu vişine, servită cu ingheţată de casă. Le-am adus şi fetelor mele acasă câte o bucăţică şi după aia au uitat că mi-au spus o dată mulţumesc şi au mai spus de încă 3 ori.
Dar, vedeta serii a fost alta…Toată lumea în cor a votat pentru acest desert. Despre ce să fie vorba oare? Şi care este reţeta vă spun la Sare şi Piper la JTV. Luni, când revenim din vacanţă. Trebuie de menţionat că acest eveniment nu ar fi fost posibil şi fără contribuţia şi participarea nemijlocită în organizarea lui a Elenei Ciobanu şi Asociaţia Culinarilor Catering Moldova.
P.S Ne-am înţeles doar, azi nici un cuvânt despre kilograme.
6 Comments
oboje…tarta cea cu visine e divina, as fi dat orice so gust….mmm
în timp ce citeam mai nu m-am înecat cu propria salivă.
Clafoutis – cuvînt amuzant, chiar daca n-are legătură cu limba română
Gustos, ochii mei au savurat din placerile de mai sus…unde putem afla pentru o eventuala prezenta despre orice ,,Bun” se intimpla si pe la noi???
P-u k pepenele galben era urmatoarea gustare la care ne gandeam, jumatate din el l-am presurat cu scortisoara si mac si mmmmmmmm, asta venind de la cineva care e f zgarcita cu scortisoara, e egal cu descoperirea acesteia… ce-i drept k macul nu a facut prea mare diferenta, dar p-u combinatia cu scortisoara un mare Multumesc 😀
ta-dammm!!! 🙂
http://luxirare.com/8-creative-salads/
Mmmmm, ce de bunatati…. La ora asta tare mi-a trebuit mie sa citesc aceasta postare…)))))