De-ale mele

CETĂȚEAN AL PĂMÂNTULUI

20130724-014952.jpg

Definitiv? Da n-o să-ți pară rău? Două întrebări care deja mă fac să zâmbesc. Asta după ce mă iritau foarte tare. Răspunsul meu de fiecare dată e același. Nu există definitiv, așa cum nu există mâine. Există doar aici și acum. Orice “definitiv” poate fi înlocuit cu un “niciodată”. Într-o frântură de secundă. Și asta prea puțin depinde de noi, ființele umane.
Dar întrebarea: Da n-o să-ți pară rău? Care-i rostul să o adresezi unui om care a decis deja să suporte cu stoicism toate părerile de rău și să-și asume de toate, și rele și bune?

Vă sugerez, aproape vă rog, la despărțirea de un om, chiar și foarte, foarte drag, care a decis de bună voie să-și schimbe traseul, încercând să-și înscrie mai departe bifele într-o pagină nouă, să evitați de a vă face pe plac, auzind părerile lui de rău despre tot ce are de pierdut.
Mai bine treceți direct la îmbrățișări, priviri sincere și pline de căldură.
Și un sincer: Tu vei putea! Eu cred în tine!Te vei descurca! Oriunde! Curaj! Succes!
Sincer sau deloc.

Sunt de la 16 ani în media din Moldova. Anul acesta sunt 17 ani de când nu a mai făcut altceva decât media. Probabil e firesc să mă simt poluată și istovită.Cred că e greșit să fii și manager și artist în același timp. Cu toate că eu pot să le fac pe ambele, dar din plăcere, trebuie să faci doar una dintre ele. Acum însă, eu aleg să fiu mămă, pentru fetele mele și pentru toți copiii pe care visez să-i aduc într-o bună zi pe lume. Și mai aleg să cresc profesional și poate să mă simt din nou studentă. Oare nu e grozav să fii din nou student, la 33 de ani, dar la o specialitate pe care o alegi conștient și care îți place foarte mult?

Mă simt și extrem de împlinită și le sunt recunoscătoare mentorilor mei. Nu atât de mulți și deloc publici. Mă închin în fața oamenilor care mi-au dat o șansă, mai ales atunci la 16 ani, apoi la 18, apoi la 20, apoi la 29, în cel mai greu moment al vieții mele. Și le sunt tare recunoscătoare colegilor mei de redacție de la Jurnal. Pentru că m-au ascultat, pentru că am crescut împreună, pentru că am făcut proiecte grozave, cu prețul de a mă suporta și a mă ierta. Jurnalul este condus de 2 oameni care vor rămâne pentru totdeauna în amintirile mele, cu toate relele și bunele, ca cei care mi-au dat cea mai mare șansă a vieții mele de până acum: de a crea Sare și Piper și de a aduna toate cucuiele managementului cu funcția de Producător General.

Jurnalul este și copilul unui om pe care nu l-am cunoscut niciodată personal, din păcate. Un om care este departe de casă și a cărui adresă de mail nici măcar nu o cunosc ca să-i scriu cel puțin un mulțumesc cu diacritice pentru acest extraordinar lucru, pe nume JurnalTV, din care se hrănesc câteva sute de moldoveni și familiile acestora, dar și în care au crescut atâția profesioniști. Cine știe, poate acest om va citi acest mesaj și măcar acum voi afla și eu pe ce adresă de mail să-i descriu bucuria și satisfacția pe care am trăit-o, făcând divertisment în compania pe care a creat-o și o susține. Am avut libertate în acțiuni și idei – e sentimentul pe care puțini din media îl mai au acum în Moldova.

Acum, la 33, mă simt fix ca la 16. Când trebuie să-mi aleg visul și să cred foarte tare în el.
E o senzație care învie fluturii în burtă.Eu vă doresc tuturor să o simțiți din când în când.

Vă mulțumesc pentru curiozitatea pe care o manifestați față de planurile mele, dar credeți-mă, nu e nimic interesant în ele pentru voi. Sunt doar un om care înțelege că cetățenia unei țări ca Moldova încă nu este o piatră legată de gât sau o cruce pe care trebuie, cu orice preț, să o duci până la sfârșitul vieții. Suntem cu toții cetățeni ai pământului, atâta timp cât pășim pe el. Dar putem și zbura, și arunca ancora, oriunde ne place sau ne aduce destinul. Numai să ne placă acolo. Și dacă nu, cetățenia pământului ne poate permite oricând să revenim acolo unde a fost mai bine sau în altă parte nouă, Iată de ce nu-mi place cuvântul definitiv. În plus, e suficientă o idee grozavă sau o propunere irezistibilă, 7-8 ore de zbor și-s acasă. Scăpați de povara potcoavelor, transformați-vă în păsări, în spirite libere….

Cine simte că îmi poate da o îmbrățișare sau un cuvânt bun, o urare sau pur și simplu a avut o stare de bine după emisiunea noastră – vă așteptăm miercuri, adică 24 iulie, în parcare la JurnalTV, la ora 17.00, la ultima ediție în direct de Sare și Piper. Iar joi, 25 iulie, avem un film despre Sare și Piper pentru voi. Sper să vă placă și poate să vă ajute să aflați mai multe din culisele stresului zilnic trăit la crearea unei emisiuni live de divertisment.

Comentarii

Previous Post Next Post

42 Comments

  • Reply sanda 24 July 2013 at 10:08

    Nata mult succes in continuare,si ai perfecta dreptate trebuie sa mergem mereu inainte,sa ne urmam visele si sa nu regretam deciziile pe care le-am luat.

  • Reply Viorica 24 July 2013 at 10:43

    Cresc o fetita, al treilea copil, si nu stiu daca am sa pot veni si eu i n parcare. Dar te rog sa ma numeri printre cei prezenti, cu toate urarile de ,,Doamne ajuta!,,

  • Reply olga 24 July 2013 at 15:21

    Nata sa-ti mearga acolo unde vei pleca. Dumnezeu sa-ti daruiasca tot binele din lume > FELICITARI PENTRU TOATE cite le-ai facut.

  • Reply ... 24 July 2013 at 18:50

    Nu mă surprinde decizia ta, întrucît nu e prima dată cînd îţi faci cunoscut gîndul. Important e să ne găsim locul (locurile). Bon voyage, Nata!

  • Reply nadia 24 July 2013 at 20:41

    Nata, iti multumim pt emisiunea “Sare si Piper” care este preferata mea, din motiv ca aduce atita diversitate in casele noastre, atit in plan gastronomic, cit si datorita stirilor haioase si amuzante pe care le prezentati, ultimelor noutati din lumea designului, a vedetelor autohtone, dar si a numerosilor invitati, oameni exceptionali, talentati, deosebiti care meritau sa fi vazuti de o tara inteaga. Datorita voua, cred ca Moldova este un loc mai bun si mai frumos:)
    ….SUCCES! CURAJ! BAFTA in toate realizarile propuse!

  • Reply Alina 25 July 2013 at 09:50

    Esti inainte de toate cetatean al sufletului, pentru ca depui suflet in tot ceea ce faci. Iti multumesc pentru tot ce ai facut/ati facut in ultimii 3 ani, succese in continuare si inceputuri cit mai netede.
    P.S. Nu renunta te rog la blog. Continua sa ne fii fereastra spre lucruri mai frumoase si mai bune.

  • Reply Cristina 25 July 2013 at 12:30

    Mult succes Nata! Nu este niciodata o decizie usoara, insa sint sigura ca vei reusi si acolo. Esti bravo si iti doresc numai bine. Respect.

  • Reply Natalia 25 July 2013 at 13:05

    Cind am inceput sa urmaresc activitatea ta, ma gindeam de unde ai puterea sa faci totul cu creativitate si profesionalism in conditiile in care e foarte greu sa misti piatra intr-o tara ca a noastra sa fii deferit.Cred si pentru asta ai fost tare mult criticata si urmarita in tot ce faci….si sa gresesti e uman…nu toti inteleg.
    Eu te admir as fi vrut sa am asa o sora mai mare…
    Succese,cu drag

  • Reply Tania 25 July 2013 at 13:21

    Succese, Nata, oriunde te-ai afla! Noi deja am vazut ca poti, numai sa fii sanatoasa! Speram sa te revedem, cel putin pe Fb si pe blog!

  • Reply Aurica 25 July 2013 at 13:55

    …Tot mai săracă în valori Moldova noastră… Baftă Nata oriunde vei fi!

  • Reply Galina 25 July 2013 at 16:29

    Salut, Nata!!!Succese in tot ceea ce ti-ai propus sa faci. indiferent ce zic altii. Te respectam si te iubim mult si sper din tot sufletul sa am posibilitatea sa te cunosc, aici la Motreal. Te asteptam cu drag!!!

  • Reply natalia 25 July 2013 at 17:05

    Eu vreau sa ti multumesc pentru Ora de Ras , si filmele bune de la Jurnal …
    Sa te tii de scris pe blog …eu o sa te urmaresc in fiecare zi asa ca pana acum …
    Iti doresc un sincer drum bun …sa fii fericita

  • Reply Cristina 25 July 2013 at 18:17

    Chiar imi pare rau:( pleaca oamenii talentati si destepti… Succes Nata, mai departe!

  • Reply moldoveancadincanada 26 July 2013 at 00:48

    Felictari Nata pentru tot ce ai realizat pina acum si bafta multa pentru tot ce vrei sa realizezi mai departe.
    Salutari cu drag din Canada (Ottawa)

  • Reply Rodika 26 July 2013 at 11:23

    Exodul intelectualilor care are loc in Mda de ani buni e trist,dar foarte corect a precizat Nata-cetatenia unei tari nu e crucea pe care esti obligat sa o porti toata viatza. Ma bucur pu Nata si pu altzii, ca asemeni oameni duc faima tarishoarei noastre departeee! Cind te-am imbratzishat in parcare nu am putut zice nimik,ca aveam un nod in git si lakrimi sub pleoape-itzi zic acum-TE ADMIR neconditzionat,ai fost si esti un rol model pu mine,si vei fi .!!Itzi doresc doar SANATATE ,ca in rest sunt sigura ca vei reusi sa faci tot ce vreai!Voi urmari blogg-ul,Nu ne lasa fara de tine!!!Kissessssssssssssssss

  • Reply Olea 26 July 2013 at 11:45

    Nata Albot pentru mine este un om care a miscat Moldova din loc! Un sincer multumesc si respect din partea mea. Bafta in toate!!! 🙂

  • Reply Olga 26 July 2013 at 15:42

    Nata te asteptam cu nerabdare! suntem multi moldoveni aici, va fi super sa te numeri si printre noi. Sunt sigura ca vei pune in aplicare o multime de proiecte de succes. Destinatia e Montreal?

  • Reply Tatiana 26 July 2013 at 21:32

    Mult succes! We will miss you.

  • Reply Anisoara 26 July 2013 at 21:59

    Fiind departe de patrie, mereu vizionam atit Ministerul Adevarului cit si Sare si Piper! Iese foc din tot ce faci! Bravo!

    Mult curaj, copii frumosi si sanatosi! Orice om are nevoie de regenerare:)

  • Reply Nadia 27 July 2013 at 11:28

    Nata, succese mari in continuare! Ai o familie frumoasa care trebuie si sa traiasca, creasca intr-o societate adecvata, unde nu tii frica de ziua de miine! Uitati-va lume, omuletul, personalitatea aceasta care are un rating inalt in tara, care este vedeta, care are mii de admiratori a lasat faima acumulata de ani de zile si a decis sa plece de aici pentru o viata mai buna a copiilor, pentru linistea sufleteasca!! Si cand ii aud pe altii ca “cine te asteapta pe tine acolo?” le pun intrebarea, dar aici in MD cui ii pasa de mine? atunci dispar toate intrebarile! Negativ o sa fie, dar capul sus si pasiti cu dreptul intr-o tara civilizata, sigura si prospera!

  • Reply Oltica 27 July 2013 at 17:14

    Iti urez doar succese draga Nata ,asa, din inima…eu cred ca sunt din putinii care bucura decizia ta(stam in Montreal de un an si ceva…) e greu pe alocuri (dar stiu sigur ca nu este greul cel care te sperie :)e si frumoss…frumos pentru-ca e o alta mentalitate frumos p-uca organizeaza, investesc si nu arunca gunoiul dupa poarta ca sa fie curat in ograda mea .
    Intoarce pagina cu indrazneala si priveste cu curaj inainte p-uca te astapta doar lucruri minunate!Dumnezeu sa-ti binecuvinteze familia!

  • Reply Irene 27 July 2013 at 21:26

    Felicitari Nata! Nu e usor sa iei o astfel de decizie, dar pot sa te asigur ca nu vei regreta. Copii nostri se simt minunat in Canada si noi la fel. Cea mai grea e perioada de adaptare, si desi nu te cunosc personal, imi pari o femeie puternica, si sunt sigura ca ve-i reusi. Bafta multa in continuare, recunosc insa ca o sa-mi lipseasca “Sare si Piper” atunci cand voi gati cina seara….N-am pierdut cred ca nici o emisiune, multumita internetului si paginii web a JurnalTv. Succese Nata!

  • Reply nata 27 July 2013 at 23:10

    Pacat ca nu mai eram in tara sa pot ajunge si eu la emisiunea voastra de ramas bun, la targul tau de acasa sau oriunde as fi putut sa imbratisez un mare om, care a facut atatea lucruri frumoase acasa, a avut de luptat cu atatea mori de vant, dar care pana la urma a avut curajul sa lase totul si sa-si urmeze visul . Vorba ceea, o viata are omul si-i pierdut, de n-a trait-o cum a vrut. Iti urez draga Nata, sa ai noroc in toate inceputurile tale, sa intilnesti oameni frumosi si deschisi asa ca tine, te cuprind virtual si urez tot binele din lume. Continua chiar si de acolo sa simti caldura tututror celor, pentru care ai reusit sa faci lumea mai frumoasa, mai vie, mai colorata.

  • Reply Aliona 28 July 2013 at 08:32

    Draga Nata,ce mult te iubim si te admiram,ce mult am invatat de la tine,daca ai sti ce rau imi pare ca pleci…..daca ai sti ce multi te iubesc,respecta !!!!!Esti o persoana deosebita,s-a iti dea Dumnezeu Putere si multa Sanatate tie si familiei tale!!Chiar meriti Tot cei Mai BUN!!!!

  • Reply Liuba 28 July 2013 at 10:29

    Nata, succese mari si multa sanatate! Te incurajez in alegerea facuta si sunt convinsa ca vei reusi, esti o femeie puternica, desteapta, nu are cum sa nu-ti reuseasca… Iti dau o imbratisare virtuala si sa-ti fie toate cu “Doamne ajuta” !!!

  • Reply Vera 28 July 2013 at 11:26

    Salut Nata, eu vreau sa sar peste toate celelalte complimente pe care as vrea sa ti le adresez siti spun ca esti o MARE CURAJOASA, pentru ca si la noi a ajuns in sfirsit media in ultimii ani sa se mai ridice un pic si practic fiecare al 3-lea om ar vrea sa fie vedeta si toti tind spre popularitate, tu care le ai pe toate acestea ramii un om modest care le lasa in urma si te aventurezi inainte. Te admir pentru asta. Esti mama in primul rind si esti responsabila pentru puii tai. Iti doresc succese mari desigur, si sa devii o femeie fericita si in viata personala! Si da cu siguranta Jurnal TV va fi altul fara tine. Sanatate si bafta multa in tot ce tiai propus. Pupici.

  • Reply Ana 28 July 2013 at 12:50

    Imi pare rau sincer ca pleci, esti o persoana fenomen si iti priveam toate proiectele cu cea mai mare placere. Succes mai departe caci stii tu mai bine ce faci si ce are prioritate mai mare in viata ta!!!

  • Reply Carandiuc Natalia 28 July 2013 at 14:04

    Asa, draga Nata, nu prea sint experta in calculatoare, deacea nu am scris pina acum. Acum cind am auzit ca pleci in Canada ma luat si tristetea pn noi si bucurie pentru ei, tot ai nostri, care sint departe, si dorul chiar doare. Am si eu un frate in Monreal de 12 ani. Nici nuti imaginezi ce ,,veselie ,, este pn mama mea , care se linisteste doar cu gindul ca lor acolo le este totusi mai bine, mult mai bine. numai de nu ar fi dorul… Dar sa las jalea.. Am vrut doar sati spun ca totul va fi bine, vei reusi.Simplu nu dar mai bine da. Acum regret ca nu neam cunoscut personal, nu am indraznit. team urmarit de la distanta, era frumos tot ce faceai, vai de capul nostru ,ce va mai fi. Tocmai la asta vroiam sa ajung, nu stiu de este voie sa injuri, dar , mama lor de guvernanti, ce fac ei cu noi de trebuie sa lepadam bastina, mamele rudele, sa ne luam lumea in cap , ca nu este familie in Moldova asta de unde nu arfi plecat macar un membru sau doi. Sa dea domnul sa-si vada ei copii doar prin skype cite 7 ani de zile, sa stringa bani de un bilet inca 7 ani. Vai ce ciuda mie nici normele ortografice nu le respect, scuze. draga mea , o sa fie bine, am incredere, o sa reusesti pentru ca esti o luptatoare . Cum spunea bunica mea,, ochii sperie miinile bucura,, succes, cu mult drag Natalia.

  • Reply Iulian 29 July 2013 at 06:14

    ‘Niciodata’ si ‘absolut’ sunt civintele care inchid usile in urma noastra, ‘probabil’ si ‘s-ar putea’ ne ofera noi oportunitati.
    Mi-ai amintit Nata de un om care ma facut sa vad altfel lucrurile 🙂
    Viata mea Aici si Acum (Andre Moreau).

    Multa bafta si Rabdare in procesul adaptarii si integrarii 🙂
    A la prochaine!!! 🙂

  • Reply Sylvia 29 July 2013 at 11:52

    Carpe diem, Nata ! sa ai curaj in continuare in tot ce urmeaza sa faci pentru tine si pentru printzesele tale!!!!

  • Reply Ludmila 29 July 2013 at 14:29

    NOROC si SANATATE, draga NATA! Vorba moldoveanului, dar care inseamna mult!!! Nu ne cunoastem personal, dar esti un exemplu pentru mine, te apreciez foarte mult. Esti o luptatoare, o prefesionista in tot ce faci. Am privit ieri “Revenire acasa” de unde am si prins fraza ca este ultima revenire acasa inainte de plecare in Canada…… si am facut noduri in git si lacrimi (ascunse de ochii copiilor mei) la aceasta veste. Ma intristeaza mult faptul ca lumea BUNA si DESTEAPTA pleaca, vecini tineri cu copii, colegi de scoala si de serviciu, oameni cu scaun la cap, si am impresia ca ramin doar eu cu vecinii mei ” lenosi care nu inteleg o boaba romaneste” care stau cu gunoiul si guzganii sub nas. Rusinos si dureros ca am si eu 2 copii, si timp de 4 ani nu am reusit sa conving autoritatile ca nu e normal sa locuim cu guzganii intr-o scara si ca gunoiul tb scos in afara casei, dar…………… asta e!!! Cred ca intr-o zi si cei care nu au curajul sa plece (ca mine), saracia si faradelegile ne vor sili sa acceptam nevoia de a PLECA! Peste ocean, este multa lume buna, concetateni care te vor inspira la poiecte frumoase. Omul bun si destept isi gaseste locul si rostul oriunde!!! Sanatate tie si fetitelor tale. Sunteti taaaaaaare dragute cu sau fara batistele bunicutei Vera!:) TOATE BUNE si nu uita de noi ce-i care citm blogul tau, ZILNIC! Vrem IAmania, MAI Dulce, la noi si nu in Montreal! :):):)

  • Reply Pavel 29 July 2013 at 15:41

    Nata, să știi că am ținut la tine și echipa de tineri entuziaști care i-ai strîns în jurul tău. Am ținut ca la cineva care muncește și încearcă să provoace o schimbare pe baricadele sale, într-o Moldovă în care traiul e ca un război zilnic. Tu ai făcut parte din acei tineri din Moldova care-mi dădeau încredere în ziua de mâine, pentru că viitorul Moldovei stă în mâinile noastre, a tinerilor care sunt destul de naivi să creadcă că putem trăi într-o țară mai bună.

    Acum pleci, și nu am ce-ți reproșa. Probabil ai obosit. Te înțeleg perfect. E ușor să te saturi de Moldova. Doar să știi că efortul tău nu a fost în zadar. Să știi că în momentele grele, cînd te întrebai dacă ceea ce faci are rost, răspunsul întotdeuna era afirmativ și sper să mai înflorească pe ici și colo cîte un lider, indiferent de domeniul său de activitate, care va inspira, cum ai făcut-o tu.

    Succes în tot ceea ce ți-ai propus, Nata.

    Un telespectator infidel.

  • Reply cristina 29 July 2013 at 20:20

    Draga Nata sa stii ca nu suntem putini cei ce te iubesc si te admira pentru tot ceea ce faci, imi pare rau ca pleci dar te inteleg, schimbarile sunt necesare pentru fiecare din noi. Imi doresc ca jurnaltv sa nu se schimbe in lipsa ta. Te voi urmari pe blog, fb si instagram. Iti doresc mult succes si te imbratisez cu drag.

  • Reply Victor 30 July 2013 at 14:49

    Nata, esti bravo. Iti urez succes in tot ceea ce urmeaza sa realizezi. Din partea mea doar admiratie si respect fara limite.

  • Reply Ela 30 July 2013 at 17:18

    Draga Nata, am senzația de parca s’ar fi terminat o epoca odată cu plecarea ta.
    O sa fie trist fără tine pe meleagurile Moldovei, asa ne’am obișnuit cu tine ca ești, ba la radio, ba la televiziune, iar la radio, iar la tv, proiecte noi, idei trăsnite, îndrăznețe, inspirate, curajoase… oare o sa mai poată cineva sa repete exemplul tau. Parca am ramas putin “orfani ” fara tine…. e trist. Dar, sper sa’ti fie bine acolo incotro ti’ai luat zborul si sa revii mereu acasa.

  • Reply Kokolina 3 August 2013 at 23:43

    Tradatoare!

  • Reply Lilliput 5 August 2013 at 02:57

    Nata, nu plecaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!Moldova isi pierde o muza si un erou…
    Sunt convinsa ca si Canada va fi cucerita si rasturnata de pozitivitatea si spiritul de initiativa pe care-l posedezi. Felicitari de curajul pe care l-ai avut si muuuuuuuuuuuulta bafta!! We will miss you! Te respect!

  • Reply Olga 5 August 2013 at 08:32

    Urăsc de moarte Canada, pentru că ne ia copiii, nepoţii, ne ia cei mai buni oameni. Oricum, oriunde aţi fi, multă sănătate şi Cel de Sus să vă aibă în pază!

    • Reply andrei beko 11 August 2013 at 22:30

      De acord, a distrus multe familii tara asta.

  • Reply Larisa 6 August 2013 at 15:34

    Auzisem, Nata, ca pleci in Canada, ca pleci de la Sare si Piper, dar eram nu stiu de ce sigura ca te duci doar intr-o scurta vacanta si vei reveni. Asa cum faceai mereu. Dar azi am citit mai atent blogul tau si informatiile de pe net si am inteles ca m-am inselat. Am ramas surprinsa si intristata, dar stiu ca cit de mult ne-ai apartine tu noua, telespectatorilor, in primul rind iti apartii tie, parintilor si copiilor tai si ai tot dreptul sa-ti hotarasti soarta. Astfel, nu imi ramine decit sa-ti urez succes in tot ceea ce ti-ai propus, sa ai o familie frumoasa si sanatoasa, sa fii fericita si sa te imparti si cu noi din momentele tale cele mai frumoase! Sunt sigura ca poti sa aspiri la tot ce e mai bun. Meriti.
    P.S. Si sora mea mai mare e in Canada, dar asa si nu ne-am hotarit sa-i urmam familia. Stiu foarte bine care e DIFERENTA dintre Moldova si Canada. Si imi dau bine seama ca n-o sa regreti de pasul facut.

  • Reply Tanea 8 August 2013 at 22:33

    Sa dea Domnul ca idei grozave sa fie cit mai multe ca acele 7-8 ore de zbor sa fie mai dese ….. Succese in cele propuse spre realizare si cel mai important sa nu uiti de radacini…. Desigur nu pot sa mentionez momentul ca ne va lipsi Sare si Piper pentru ca si generatia mica da mica de tot va privea cu mare atentie si zimbeau in momentul cind va vizionau! Succese si multa sanatate….

  • Leave a Reply