CANATA

PRIMUL DIN 1000 DE MĂRȚIȘOARE

În timp ce facebok-ul clocotește cu filmulețe aniversare, care mai de care, despre viața deloc secretă a fiecăruia dintre noi, eu rămân așa, mai cuminte, cu ale mele 1000 de mărțișoar. Și vreau să vă împărtăș bucuria primirii primelor mărțișoare.

În afară de faptul că m-a uimit viteza cu care a ajuns de la Chișinău la mine, în doar 5 zile, m-a uimit și prețul plătit de Elvira.  Am primit 4 mărțișoare însoțite de câteva cărți poștale foarte mioritice și o poză a nepoatei sale, îmbărțișând o păpușa dragă. Nu aș vrea deloc să mai văd așa sume mari.  Mă simt tristă când văd că cineva a putut să se despartă de așa bani ca să-mi trimită primăvara prin poștă.

În schimb, nu m-au uimit deloc visele Elvirei. Trei la număr. Niște vise frumoase, simple, firești pentru o mamă, bunică și moldoveancă. Mă tem însă că pe cât de simplu, pe atât de prea veșnic este visul legat de Moldova.  Mărțișoare o să mai facem noi la Montreal, dar visele voastre, oare când o să mai am eu ocazia să le aflu. Mulțumesc din suflet pentru această rară onoare.

Elvira, te cuprind. Și fie ca bucuria pe care mi-ai adus-o cu scrisoarea ta să se transforme în aripi pentru visele pe care mi le-ai împărtășit.

Martisor Elvira

Martisor Elvira1

Între timp, am făcut o mică șezătoare de probă, acasă la mine. Și le-am cunoscut pe surorile Rusi, Tatiana și Nelly care se ascund sub numele de Bujor’elle. Ele ne vor ajuta pe 23 februarie să învățăm doritorii  să confecționeze mărțișoare, prin felting. O tehnică frumoasă, uimitoare prin câte poate naște și periculoasă. Câțiva dintre noi, datorită acului cu care au lucrat, s-au simțit fix ca în una din legendele mărțișorului, cu spinul de trandafir de care s-a înțepat Primăvara.

Bujorelle Bujorelle1

A fost printre noi Iulian cu Mihai, unicii bărbaèi, și m-am bucurat să aud că i-a captivat și le-a plăcut feltingul. Pe 23 februarie va fi un atelier, dar și un campionat de creat mărțișoare pentru toată lumea bună din Montreal. Cine știe, poate chiar un bărbat îl va căștiga cu cel mai frumos mărțișor.

Doritorii de a participa se pot deja înscrie la koolturetricolore@gmail.com. Număr de locuri limitat.

Comentarii

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Diana 6 February 2014 at 14:59

    Am si eu 5 mărțișoare făcute prin tehnica felting si inca vreo 15, dar am o problema cum sa ți le transmitem și sunt făcute special pentru 1000 de mărțișoare…

    • Reply nataalbot 6 February 2014 at 19:58

      Prin posta nu vreti sa incercati?

    Leave a Reply