CANATA

O VIZITĂ ÎN ÎMPĂRĂȚIA SIROPULUI DE ARȚAR

La noi acum e semaine de relache. Mai simplu, cine nu și-a aranjat copiii la tabără: a sfeclit-o. O săptămână întreagă, fără lecții și alte activități.   Noi am profitat de vacanță și, în sfârșit, am mers să descoperim celebrele Cabane à Sucre sau mini făbricuțele de producere a siropului de arțar. Părerea mea, în siropul de arțar cea mai frumoasă este legenda și tarta cu sirop de arțar.

Iată încă un lucru pe care am putea, cu ușurință, să-l învățăm de la ei: Nu contează ce, contează cum?

Siropul de arțar, în esență este seva arțarului, produsă între martie și aprilie. Aceasta este colectată de la arbori, ca mai apoi să treacă printr-un sistem de fierbere și deshidratare ca să devină sirop de arțar.

Are o aromă foarte plăcută de caramelă.  Și quebecois gătesc clătite, crenvuști, fasole, șuncă, tartă…..tot ce se mișcă cu sirop de arțar.

Oare nouă ne-ar fi greu să valorificăm dulceața noastră de nuci sau agutele, racii, porumbul nostru fiert…la fel de drăgostos cum își iubesc ei siropul de arțar? Ultimul din poză este patronul cabanei, tot el omul care stă la casă și primește zilnic clienții. Nici asta nu ar fi rău de învățat de la ei: patronul muncește de rând cu  angajații săi.

Comentarii

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Irina 6 March 2014 at 03:00

  Observam cu tristete in ultimul timp ca oamenii cu interese, motivati cu adevarat de frumos si traditii sint plecati sau au de gand sa plece din tara. La toate astea se mai adauga si lipsa de initiativa si de proiecte interesante si motivante de la cei care sint sus la noi, conducerea e zero… Va ajungem din urma curand serios. E foarte trist.
  Nata, succese si multa sanatate familiei!

 • Reply Andrabx 20 March 2014 at 12:55

  Imi place mult sa citesc TOTUL ce se afla in blog :)))
  Poate va faceti timp sa intrati si pe pagina mea :)) sper sa va placa
  http://andrabx.weebly.com

 • Reply Irina 26 March 2014 at 06:53

  Siropul de artar e natural sau e pe baza de zahar? si cat costa la ei? merci

  • Reply nataalbot 26 March 2014 at 17:15

   Se zice că ar fi natural și se obține prin fierberea îndelungată sevei de arțar.

  • Reply Dan 11 April 2014 at 14:25

   e natural

  Leave a Reply