De-ale mele

TOP 45 CADOURI DE CRĂCIUN, PRODUSE DE AI NOȘTRI

Consumați local. Este o tendință mondială de sensibilizare a oamenilor asupra alegerilor pe care le fac ei cu diverse ocazii și impactul pe care îl au aceste alegeri asupra comunității din care fac parte. Consumul local are o multitudine de beneficii: contribuie la menținerea și la creșterea locurilor de muncă, împiedică migrația oamenilor, contribuie la creșterea economică, la plata impozitelor și a taxelor, are un impact pozitiv asupra sănătății oamenilor, legăturii lor emoționale cu țara și conaționalii lor, contribuie la protecția mediului înconjurător și la creșterea concurenței, respectiv la creșterea calității produselor. Consumul local este o alegere sustenabilă, adică inteligentă și vizionară. Consumați nu doar produse alimentare locale, ci și haine, artă, artizanat, servicii. Mai pe scurt, tot ce este produs în țară. Că tot vine Crăciunul, o perioadă în care inevitabil scoatem niște bani din portofel pentru a-i da pe cadouri, am muncit asupra unei liste de recomandări, al căror cel mai important element este că-s create de ai noștri și sunt testate personal.

CADOURI PENTRU EA

  1. O IE AUTENTICĂ

Crăciunul este poate una dintre cele mai potrivite ocazii să vă luați, în sfârșit, o ie adevărată, autentică. Băgați de seamă, să fie cusută manual, pe stofă naturală, și să respecte structura iei: altița, încreț, râuri. Interesați-vă de originea ornamentelor, de culorile alese, de numele femeii care a cusut-o. Ia, spre deosebire de orice altă haină, are, de obicei, o poveste în spate și își crește valoarea în timp.

O ie, cămășoaică, catrință, brâu, colț puteți găsi la:

ARTĂ RUSTICĂ, ECATERINA POPESCU, CLIȘOVA NOUĂ, ORHEI

MARIA CIOBANU, BĂLȚITEL: 069456845

CASA CRISTEA, CHIȘINĂU

2.UN COVOR TRADIȚIONAL AUTENTIC

Vara aceasta mi-am luat un covor de la Clișova. Mi l-am luat cu gândul să-l folosesc cât mai curând, dar încă nu îndrăznesc să-l iau la purtat, pentru că-s prea mulți copii în casă care mai lasă cioturi de mere pe unde le trăsnește, varsă suc sau intră încălțați până la canapea ca să se descalțe. Deci îl țin pentru vremurile în care îl voi putea folosi fără nervi. Pentru că e prea frumos și prea valoros pentru mine. Fie că urmează să căutați un cadou de nuntă sau casă nouă sau pur și simplu un cadou valoros de Crăciun – un covor tradițional, țesut la război, ar fi o mare avere și o investiție care merită toți banii. Contribuiți la susținerea unui artizan și la transmiterea tradiției și a frumosului mai departe.

3. 3BAG DE LA RUSANDA COJOCARU

”Am vizitat 29 țări la 29 ani și cred că, în sfârșit, am creat geanta perfectă pentru călătoarele înrăite, la fel ca mine: se numește #3bag”. Aceasta este nouă invenție a Rusandei Cojocaru, creatoarea genților Bookletta, pentru femeile care citesc. De data aceasta Rusanda  vine cu o inovație: o borsetă 3 în 1 (care mai poate fi plic sau portofel) pentru femeia activă, pentru femeia care nu are vreme de pierdut.

4. O PERECHE DE ÎNCĂLȚĂRI DE LA OLSA SHOES

Nu cred că după experiența de purtare a încălțărilor produse de Olsa, voi putea la fel de confortabil să port zile întregi, la ocazii speciale sau la școală, cu sau fără ciorapi, altă încălțăminte. Eu pur și simplu îi ador pentru design, pentru că-s fără tocuri, pentru comoditate. Nu în ultimul rând, îi susțin pentru că am avut ocazia să-i cunosc personal pe oamenii din spatele acestei afaceri, de-o cumsecădenie și de-o cordialitate rară. Olsa încă nu livrează în străinătate, dar la Chișinău au showroom și acolo puteți să găsiți toată gama lor de produse.

5. VINTAGE DE LA KASANDRUTA

La Oxana Munteanu în magazinașul de pe Sciusev, puteți găsi orice, dacă vă place vintage sau obiectele noi, cu spirit vintage. Eu vă recomand o traistă faină, un clutch decorat de ea sau o pălărie de catifea, cu o broșă creată tot de Oxana.

6. ACCESORII DE LA LIDIA PUICĂ

Vara aceasta am comandat și mi-am cumpărat de la Lidia 10 accesorii. Le ador. Sunt unice, universale, fură priviri și trezesc curiozitate. Acum e în concediu de maternitate Lidia, dar sper că în puținele clipe libere, îi mai arămâne energie să croșeteze frumuseți unice.

O ROCHIE EXTRAVAGANTĂ DE LA UN DESIGNER TÂNĂR

7. CONSTANȚA IURAȘCO

Am o rochie de la Costanța, din colecția anterioară și am pus ochiul pe una din colecția nouă. De fiecare dată când văd o creație nouă de la Constanța, simt că exact așa aș fi creat și eu, dacă mă nășteam designer. Mie îmi place, dacă tot dau un ban pe o haină, și omul care a creat-o să fie unul simpatic și binevoitor. Constanța e așa un om.

8. YULIA EFROS

Ținutele Yuliei mă inspiră prin curaj. Înțeleg că piața de consum din Moldova e orientată mai mult spre produse mai ordinare și mai funcționale și apreciez curajul Yuliei de a nu se conforma. Îmi place cromatica din ultima colecție, asimetria și sper mult să-mi vină bine măcar o ținută, când ajung la Chișinău iarna aceasta, să-i văd colecția.Așa că, dacă sunteți în căutarea unui cadou pentru un spirit liber de prejudecăți și non conformist, un card cadou de la Yulia ar fi o idee bună.

CADOURI PENTRU EL

Iertată să-mi fie îndrăzneala, vin și eu cu o singură recomandare de cadouri create de ai noștri pentru bărbați. Doar una. Greu cu cadourile masculine cu spirt local. Poate îmi recomandați voi mai multe, ca să completez topul.

9. UN MAIOU FAIN DE LA 06mille

Oleg Stadnic este un absolvent al Academiei de Arte din Chișinău, specialitatea design. Deși acum locuiește în Franța, o parte din el încă tot mai respiră cu Moldova. L-am cunoscut recent și tot ce vă pot spune e că îmi place enorm semnătura pe care a creat-o în maiourile sale. Dați un click și spuneți-mi că nu am dreptate. Iar dacă am, nu ezitați să susțineți tânărul nostru designer antreprenor. Comandați un maiou fain pentru omul vostru drag.

CADOURI UNISEX

10. CADOURI CU POMUL VIEȚII 

Deși Pomul Vieții este probabil cel mai frumos simbol ales până acum să reprezinte Moldova, foarte puțină lume în continuare cunoaște semnificația lui și, mai ales, ce legătură are acesta cu identitatea noastră națională. Prieteni, purtați Pomul vieții, în maiouri, hanorace, căni, șorțuri de bucătărie, traiste, case-ri pt telefoane. Asta e cool și frumos! Singurul loc în care puteți găsi cel mai mare sortiment de suvenire cu Pomul Vieții este la Marcel Albu în magazin. Și vă rog eu mult, dacă ajungeți să comandați ceva de la el, transmiteți-i salutări și solicitați-i un mic discount, dacă tot ați aflat de el de la mine.

11. OPINCI ȘI CUȘME DE CÂRLAN DE LA DUMITRU PASCARI – tel:69419657

La ora actuală Dumitru este printre ultimii meșteri populari din țară care prelucrează pielea și o transformă în opinci, centuri sau cușme de cârlan. Eu am purtat opincile lui Dumitru și vara prin oraș. Pentru că au și o talpă adăugată. Iar cușma de cârlan, cu puțin efort colectiv, liber ar putea deveni un accesoriu trendy în lumea fashionistelor. Ca și majoritatea artizanilor, Dumitru nu are un site, nu vinde online și  duce mare lipsă de ucenici de încredere, cărora să le transmită meseria și să-l ajute să producă în cantități mai mari. Dar dacă tare vă doriți o pereche de încălțări tradiționale, un fel de espadrile moldovenești, îl găsiți la telefon.

12. VASE FRUMOASE DIN CERAMICĂ DE LA ZAHARIA TRIBOI – tel: 026445447

Oalele negre ale lui Zaharia Triboi le admir de mulți an, de când l-am văzut prima dată la Bâlciul Olarilor de la Iurceni. Dar vara aceasta am avut surpriza să descopăr o gamă nouă de vase din lut, cum numai la meșterii străini din Instagram admir. În culori frumoase și forme mai puțin tipice pentru tradițiile noastre olărești. Sunt un mare suporter al patrimoniului nostru cultural și al tradițiilor artizanale. Și tocmai din această cauză mi-e trist că prea puțini olari din Moldova caută să se reinventeze, să vină cu forme și interpretări proaspete, dar de bun gust. Prea mult kitch, butoiașe și cocostărci și prea puțină inovație de bun gust. Or anume inovațiile contribuie la perpetuarea tradițiilor. Cumpărați de la artizanii noștri, cumpărați lucruri frumoase și încurajați-i astfel să continuie. La Zaharia Triboi veți găsi vase pentru bucătărie, atât pentru bărbații care iubesc să gătească, cât și pentru femeile gospodine,

13. ARCADI CERAMICS

De data asta e vorba de obiecte de decor, mai puțin despre vase funcționale. Dar sunt atât de mimimi toate aceste obiecte, create într-un atelier din Chișinău de către Valentina Arcadi, încât le pun în top. Susțineți artiștii noștri tineri, cumpărați de ei. Like-le de pe fb nu-i ajută să creadă că ceea ce fac ei este atât de important pentru univers.

CĂRȚI 

Din fericire, aici aveți din ce alege. Acum cărțile scrise de ai noștri pot fi găsite atât în librării, cât și online. Cumpărând cadouri de la autorii noștri, în ajutați să își continuie activitatea, una foarte importantă și frumoasă.

14. ”SANDHYA”  DE VIORICA NAGACEVSCHI

15. ” VARA ÎN CARE MAMA AVEA OCHII VERZI” DE TATIANA ȚÎBULEAC

16. ”LABIRINT”  DE ZINA ZEN

17. ”LOST IN TRANSITION”  DE NICOLETA DVORNICOV

18. ”MOLDOVA DIN BUCĂTĂRIA MAMEI MELE” Sper că nu v-ați așteptat să fiu modestă și să uit de mine și minunata mea carte de bucate tradiționale.

19. CEVA CĂLDUȚ DE LA HERMINA

Pulovere, fulare, cardigane pentru EL și pentru EA. Frumoase, calde, colorate, zici că-s create undeva în afara țării pentru vreo rețea gen Zara . Mai au și plapume faine, pe care eu le port ca poncho. Ca și în cazul altor colaborări pe care le-am avut cu brandurile din Moldova, și în colaborarea cu Hermina a contat pentru mine foarte mult factorul uman. Au o echipă faină și muncitoare. Livrează și în străinătate.

20. O GEANTĂ DE LA VITALIE BURLACU

Intrați pe pagina companiei să vedeți ce lucruri frumoase din piele creează Vitalie Burlacu la mini făbricuța sa din Chișinău, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Centuri, genți, portmonee de toate culorile și mărimile. Încă un brand #dininimă care merită să fie susținut de sărbători.

21. MOLDECO SHOP ONLINE

O bună parte din obiectele de design, picturi, rame, fotografii, suvenire, accesorii create de artiștii noștri se regăsește în magazinul online al salonului Moldeco. Pur și simplu intrați și alegeți ceva drăguț, faceți comanda online, iar Moldeco vor avea grijă să livreze comanda voastră la destinație. Tare comod serviciu pentru cei care caută un cadou unic,dar și să susțină un artist local.

22. PICTURI ÎN VIN DE LA VASILE BOTNARU 

În cazul în care vreți să oferiți cuiva în dar spiritul vinului de acasă, dar nu-l puteți aduce în sticlă, lucrările lui Vasile Botnaru, sunt numai bune pentru asta. Iar dacă vreți să personalizați cadoul, rugați-l pe Vasile să reproducă o fotografie de-a voastră. Îi reușește de minune lucrul acesta.

23. UN PORTRET DE LA VALERIA DUCA

Deși tânăra artistă Valeria Duca nu stă în Moldova, sunt sigură că pentru ea nu există frontiere de creație, când vine vorba de realizarea unui portret la comandă. Poate reproduce orice fotografie pentru omul vostru drag. Doar arătați-i imaginea și o va reproduce întocmai, numai bună de pus într-o ramă frumoase de la Moldeco. Mai jos, în imagine, este Magda, reprodusă de Valeria după o poză postată pe Instagram.

24. UN TABLOU DE SUFLET DE LA ANASTASIA SOBOLEVA

Nici Anastasia nu stă în Moldova. Mai exact locuiește in Cleveland, SUA. Anastasia este plecată demult din Moldova, dar în pofida acestei despărțiri, pictează cu multă dragoste și inspirație scene din viața omului de la țară, din sânul familiei, având grijă să arate și costumul tradițional și bucatele, ba chiar și căldura tipică pentru casele de la țară, unde bunica face focul, iar nepoții se tăvălesc pe lejancă.

Anastasia a donat lucrările sale și m-a ajutat în două campanii să colectez banii pentru copii cu autism din familii vulnerabile. care frecventează centrul Puzzle Kids.

25. COSMETICE ARTIZANALE DE LA ALINA’S HANDMADE COSMETICS

Folosesc produsele Alinei de mulți ani. Începând cu șamponul solid și balsamurile pentru buze, puteți găsi la ea măști pentru păr, mixuri de uleiuri bune, măști, scruburi, atât pentru EA cât și pentru EL. Alina face parte din generația de Moldoveni plecați din țară și reveniți după mulți ani acasă. A început să confecționeze cosmetice artizanale în Cipru, unde locuia înainte. Din propria nevoie de a rezolva o problemă de sănătate, s-a apucat să facă aceste cosmetice. Acum mă bucur mult și eu că am descoperit-o.

26. UN SUVENIR PERSONALIZAT DE LA LORINA RULEASYA 

Deși Lorina și-a făcut numele cunoscut prin intermediul accesoriilor din lut polimeric, feminine, frumoase și rafinate, eu am introdus-o la categoria cadourilor unisex pentru că, mai nou, Lorina a început să creeze cadouri personalizate: suvenire de birou, care reprezintă omagiatul în ipostaza sa profesională. Acestea sunt lucrate până la cele mai mici detalii, pentru a transmite personalitatea persoanei felicitate. Oricine s-ar bucura să aibă e masa de la serviciu o copie a sa în miniatură ca să-i amintească cât de unic și special este el, având o sosie care îi zâmbește de pe masă.

27. ACCESORII ARTIZANALE DIN PIELE DE LA MAVERICK

Mie foarte mult îmi place ce creează Maverick. Brățări, centuri, portmonee, ba chiar și încălțăminte. Îmi plac culorile alese de ei, mai ales un verde-măslină sau cărămiziu. Îmi place designul lor și faptul că folosesc semne tradiționale românești. Și nu m-aș supăra deloc să primesc în dar o pereche de sandale Maverick, într-o bună zi, cândva, odată.

28. DECOR PENTRU CASĂ DE LA ART STORY

Art Story este o întreprindere socială, care instruiește și oferă de lucru femeilor ajunse în impas, precum violența în familie sau alte necazuri. Acestea se pot adresa la Asociația din spatele acestei înreprinderi și vor fi instruite cum să creeze cu propriile mâini diverse obiecte, extraordinar de drăguțe. Magazinul e micuț, dar plin de cadouri frumoase. Se află pe str. V Alecsandri și îl puteți foarte ușor remarca din stradă, pentru că este mereu foarte frumos decorat.

29. UN VIN BUN DIN MOLDOVA

Cu o sticlă de vin bun nu dai greș niciodată. Mai ales că vinuri bune avem destule în Moldova. Am și eu o listă de preferințe. Sper să am ocazia să gust în curând și mai multe vinuri, ajungând la vernisajul Vinului din decembrie. Dar dacă ar fi să mă primesc eu o sticlă de vin care m-ar bucura ar fi un Sophie sau Lupi de la Gitana, un 310 Pastoral, un Ilustro sau un Fumé Blanc de la Fautor, un Ice wine de la Chateaux Vartely, un spumant de la Cricova, un Sol Negru de la Asconi, o Rară Neagră de la Purcari sau un Rosé de la Tomai. Dacă vreți alte vinuri să gustați, blogul lui Andrei Cebotaru, www.finewine.md  e o bijuteria informațională la capitolul vinuri locale.

TURISM LOCAL

30. O EXPERIENȚĂ GO ADVENTURE MOLDOVA 

Să admitem că ați ajuns la acea fază de viață când obiectele, fie că le primiți în dar sau le oferiți, nu vă mai aduc nicio bucurie. Există așa faze în viață. Și atunci, vă recomand să oferiți o experiență. Una turistică, prin Moldova necunoscută de voi. Anume pentru o experiență, nu o simplă vizită la Saharna, la o mănăstire sau la o vinărie, vă recomand să intrați aici http://goadventure.md/ și să faceți cunoștințele cu experiențele concepute de echipa de la Go Adventure Moldova. Reiterez, acest articol nu conține nicio informație plătită. Sunt recomandări pentru care am lucrat vreo 3 săptămâni, ca să le adun din propria mea experiență. Și sper să fie o surpriză plăcută acest top atât pentru cei menționați aici, cât și pentru cei care vor dori să testeze aceste recomandări.

31. UN WEEKEND LA VINĂRIA ETCETERA

La ora aceasta sunt 2 locuri în Moldova unde aș merge cu plăcere ca să rămân pe noapte și să evadez măcar pentru câteva zile de oraș. Unul din aceste locuri este vinăria Etcetera de la Crocmaz. Și dacă se întâmplă să vă numărați printre cei care încă nu au vizitat acest loc, eu vi-l recomand cu toată încrederea pentru: vinurile lor minunate (care nici măcar nu se găsesc prin magazine), mâncarea din restaurant, în special Plăcinta miresei de la Doamna Nina, mama patronilor –  frații Luchianov. Aș mai merge pentru hotelul lor drăguț, pentru liniștea satului matinal, pentru aer curat și pentru poze frumoase pentru Instagram:)

Fotograf: Valeriu Istrati

32. UN WEEKEND LA BUTUCENI, ORHEIUL VECHI

Acesta este cel de-al doilea loc în care aș evada pentru câteva zile de weekend, ca să mă satur de somn și de mâncare extraordinar de bună, ca să învăț de la Olesea să fac cele mai gustoase cornuri cu vișină în vreun atelier de gătit, ca să mai stau la povești cu Anatolie Botnaru și să mă plimb dimineața prin sat și să pescuiesc case vechi, tradiționale, încă păstrate în acest sat.

Fotografie: Ellena Andronache

33. KAYAKING PE NISTRU

Mie atât de mult îmi place acest gen de odihnă activă, încât tot încerc să molipsesc cât mai multă lume cu ideea de a încerca o experiență de kayaking pe Nistru. Am avut până acum 2 astfel de experiențe și sincer, nu cred că există ceva mai frumos, spectaculos, relaxant și extraordinar decât să parcurgi Nistrul pe o barcă, bine echipat și gata de aventură. Vă recomand cu toată încrederea să luați legătura cu cei de la Hai la țară. Alexei și nevasta lui vă vor oferi cel mai bun service în organizarea acestei odihne în Moldova.

34. O SESIUNE FOTO DE LA ELLENA ANDRONACHE

Elena este gata, de sărbători, să imortalizeze în fotografii emoțiile voastre dragi. Fie că aveți o ocazie specială sau cam demult nu v-ați făcut niște poze frumoase. Povestiți-i Elenei ce anume vă poftește inimioara și ea va avea grijă să vă depășească așteptările, cu multă răbdare și dedicație.

CADOURI PENTRU GURMANZI

35. MIGDALE LOCALE DE LA LARO

Aha, sigur, să ofer migdale în dar?, veți spune voi. De ce nu, prieteni?

De când am revenit vara aceasta de la Chișinău, o cantitate de migdale am folosit-o la evenimentul turistic din Toronto, iar pe cealaltă parte am consumat-o periodic, fie în smoothie, fie prăjite, fie în deserturi. Unii mai fac și lapte din migdale, lăsând migdalele pe noapte în apă. Am mai avut de la Laro și făină de migdale, care este deosebit de bună la tarte, la smoothie, la pregătirea de macarons și chiar la sosuri albe, pentru paste, spre exemplu. Prieteni, migdalele sunt extraordinare pentru sănătate, o sursă bună de fibră și grăsimi sănătoase. Migdalele sunt un produs deloc ieftin, dar să-l oferi cuiva în dar, într-o pungă de hârtie, frumos ambalate, alături de un sac de făină, sau o sticluță de ulei de migdale, înseamnă să manifești grijă și atenție pentru persoana care le primește. În preajma sărbătorilor, cei de la Laro au creat și o geantă specială, pe care au umplut-o cu diverse produse sănătoase, create în Moldova. Vă recomand să vă interesați de acea geantă. Pe mine m-ar onora, dacă cineva ar fi atât de atent, să îmi ofere așa un cadou de gustos și sănătos.

36.DESERTURI DE LA CREME DE LA CREME  

Creme de la Creme este patiseria mea de suflet din Chisinău. Anastia Guțu este un as în ale dulciurilor. Caută mereu să participe în diverse evenimente specializate, ateliere cu mari patiseri, și să aducă acasă toate inovațiile: ingrediente ce reduc cantitatea de zahăr în deserturi, ingrediente locale, tehnici revoluționare care să transforme deserturile sale în mici opere de artă. Patiseria Creme de la Creme are și vouchere valorice, pe care le puteți oferi în dar. Nu veți da greș niciodată cu așa un cadou.

38. SOO COOKIE HOME BAKERY

Elena Tomuz creează torturi la comandă și le decorează de parcă le-ar pregăti să devină decor de poveste. Am avut o singură ocazie să gust din creația sa gustoasă și mi-a plăcut tare. Contactați-o, întrebați-o poate are un voucher valoric pe care să îl oferiți în dar, în cazul în care persoana pentru care faceți asta, est o amatoare de dulce, măcar la fel de mare ca mine.

39. O CUTIE DE CIOCOLATĂ RAW VEGANĂ – AMARAWIA 

De când a devenit mămică, Rodica Dumbrăveanu, este foarte dedicată fetiței sale Magda și, cu toate acestea, mai reușește să mă posteze pe fb câte o cutie două de ciocolate vegane, făcute chiar de ea, cu o sumedenie de arome naturale și ingrediente sănătoase. Dacă vă place ciocolata și vreți să surprindeți un amator de dulce, comandați de la Rodica o cutiuță. O va ambala frumos și o va umple cu gustoșenii sănătoase.

40. FRUCTE ÎN CIOCOLATĂ DE LA RIFERO

Dacă ați ști cât de mult îmi plac mie prunele lor umplute cu nuci și scăldate în ciocolată, caisele uscate  în ciocolată sau halva în ciocolată. Mneam, mneam! Iar cutiile lor sunt atât de frumoase, că aduc oricând acea atmosfesră festivă de sărbătoare după ele. Sigur nu dați greș cu așa un cadou, oricui l-ați oferi. De la mic, la mare, toată lumea se bucură de ceva dulcișor.

41. TORTURI FESTIVE DE LA IRINA NEGARĂ

Deserturile Irinei le-am gustat la Festivalul ”Mai Dulce”. Era o budincă din chia cu lapte de cocos. Ceva foarte fin și delicios. Irina face torturi și o varietate mare de deserturi minuscule pentru candy bar. Tot ce face Irina arată apetisant și fascinant.

42. PÂINE ARTIZANALĂ SĂNĂTOASĂ DE LA SINCER BRUTAR

Ceea ce face Dorin Mereuță la Anenii Noi este doar de aplaudat și susținut. Pâine, biscuiți, diverse copturi, din făină integrală, cu ingrediente locale și sănătoase. Ambalate frumos, produsele de la Sincer Brutar vor fi un cadou-dovadă că sănătatea omului drag este pentru voi mai importantă decât să i-o doriți doar prin urări de sărbători.

PENTRU COPII

43. O IE DE LA ALTIȚA

Așa cum cei mari trebuie să aibă măcar o cămășă tradițională adevărată în garderobă, la fel și cei mici trebuie să afle de ea. Iar la ”Altița” puteți să comandați sau să găsiți gata cusută ”prima ie” a comorii voastre.

44. FRUMUSEȚI COCHETE DE LA LIA FIA

Fetele mele poartă Lia Fia pentru comoditate, culori pastelate, pentru lipsă de paiete sau inscripții stupide. Iar mie îmi place Lia Fia pentru că transmite prin haine ceva greu de definit. Un fel de  ”așa e frumos să fie o fată”

45. CARTEA PENTRU COPII ”SĂRBĂTORILE TRĂIESC ACASĂ” DE VIORICA COVALSCHI

Aș da orice să vă conving să găsiți această carte. Este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care l-am văzut vreo dată. Este despre tradițiile noastre, despre sărbătorile noastre, despre ceea ce ne definește ca și popor. Cartea a fost ilustrată de Aliona Bereghici și mai are un CD la pachet, cu texte citite de Nicolae Jelescu, pe muzica lui Eugen Doga și Viorel Burlacu. Cartea asta este o comoară.

Sper că veți aprecia efortul pe care l-am depus pentru a scrie acest articol, iar recomandările mele vă vor ușura căutarea de cadouri de Crăciun. Țin să precizez, că nimeni din cei menționați nu au plătit pentru a se regăsi în top,. L-am făcut, bazându-mă pe propria experiență de colaborare anterioară și, bineînțeles, pe o simpatie personală față de oamenii din spatele produselor menționate. Vă voi dori să vă îndrăgostiți de ideea de a-i susține pe ai voștri. Dacă tot e să dați un ban, măcar să fie cu rost.

Comentarii

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Tomuz Elena 25 November 2017 at 13:03

    Nata multumesc mult pentru munca depusa))))

  • Leave a Reply