De-ale mele

3 ore la bucatarie, un munte de vase,1 deget fript si 3 bucate delicioase

Da, merita, credeti-ma….azi am gatit dupa cartea I.Vysotkaya “Edim doma”.

Felul I “Onion soup” sau Supa de ceapa. Cine a gustat prima data azi, a zis ca nu e chiar rau. Mie-mi place foarte mult.

img_23461

 Felul II “Clatite umplute cu ciuperci si cascaval cu mucegai”.Asta am gatit-o pentru prima data. Am adaugat si un pic de vin la ciuperci.img_23471

 La desert- Tarta cu morcov. Toti cei care au gustat se tot intrebau ce-am mai pus in afara de morcov. Let it me my little secret:))img_23451

 Cind m-am asezat la masa am si uitat de spate….Da, gatitul iti da multa energie, mai ales daca o faci cu placere…

Comentarii

Previous Post Next Post

15 Comments

  • Reply Natalita 26 December 2009 at 19:36

    Nata, nu doresti sa-mi spui si mie reteta Clatite umplute cu ciuperci si cascaval cu mucegai ? Te rog, mersi anticipat. Tare imi doresc sa incerc asemenea bucate sa le prepar

    • Reply Nata Albot 26 December 2009 at 19:53

      Sper ca aluatul pentru clatite stii cum sa-l faci. Ramine doar umplutura. Prajesti pe unt 2 cepe si 2 catei de usturoi. Cind s-au rumenit adaugi ciupercile. Dupa ce se inabusa putin, adaugi sare, piper, am adaugat de la mine chimen, orgegano uscat, 2 linguri de smintina grasa sau frisca, 2 linguri de vin alb si cascaval cu mucegai taiat cubulete. Lasi ciupercile pe foc slab, sa se evaporeze lichidul din ele. Apoi umpli clatitele, le aranjezi intr-un vas termmorezistent, torni peste ele 2 linguri de smintina sau frisca si cascaval. Le pui la cuptor la foc slab pentru 15 min.

  • Reply Elena... 26 December 2009 at 21:04

    Sarut mina pentru reteta si mie imi place cum suna cu brinza cu mucegai…te pup!!!

  • Reply Victoria 27 December 2009 at 02:00

    Mmm, presupun ca ti-a venit inspiratia sa prepari atatea gustosenii, sa scrii pe blog despre mancare si bucatarie, si sa mai si arati ce ai preparat – dupa ce ai privit Julie and Julia, nu?? 🙂
    Bravo.
    Si multumesc pt ca ne-ai recomandat filmul, l-am privit, sunt in-can-ta-ta, sau.. enchantee! 🙂 Am ramas cu atatea emotii pozitive,si mi-a placut atat de mult, demuuult n-am privit ceva care sa ma incante in felul asta.
    te pup…

  • Reply olya 27 December 2009 at 13:23

    Sunt sigura ca a fost gustos totul
    Eu ma uitam cu drag la emisiunea ei”Edim doma”!!!Gatea atatea chestii interesante si gustoshele. Uite reteta cu clatite o sa o incerc si eu.
    Cand gatesti pentru oamenii dragi te umpli de energieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pozitiva

  • Reply natalia 27 December 2009 at 13:24

    si eu sunt mare fan Iulia Vysotskaia. Dar si a lui Jamie Oliver! Daca ai ocazia sa cumperi o carte de a lui, sa o faci. Caci merita. Iulia mult timp il copia…
    Din cartea Iuliei incearca sa faci croissant cu mere si frisca… dimineata la mic dejun :)))

    iar eu de revelion inerc sa fac un curcan mare de vreo 5 kg dupa receta din cartea lui Jamie….daca imi iese – va promit poza:))

    • Reply Nata Albot 27 December 2009 at 14:01

      eu am gatit deja croissant-ul cu mere , dar incerc sa ma feresc de asa bombe caloriinice….astept poza, sper foarte mult sa-ti iasa curcanul…..

  • Reply Elena 27 December 2009 at 18:39

    Vad ca te-a inspirat de – a binelea filmul cu Giulie…..)

    Si in the meanwhile eu tot string retete pentru masa de Revelion….))

  • Reply lucia 27 December 2009 at 19:32

    buna!m-ai ispitit pe bune cu clatitele cu ciuperci si gorgonzola,si eu gatesc dupa Iulia Visoscaia,si fac cu atita placere si suflet, cred ca in alta lume eram o gurmanda sau un bucatar bun, imi place mult, nu-mi scapa nici o emisiune. cheesecake-ul de la tirgul dulciurilor era dupa reteta ei,pacat ca n-ai apucat sa servesti, dar mai pregatesc si cu alte ocazii.sanatate si toate bune.

  • Reply TaNYA 27 December 2009 at 23:36

    HA, si eu care credeam ca am gatit doar eu, eu am facut tarta cu mere, scortisoara si nuci, am facut si poza, a iesit tare frumos, si tare bun, iubi a a zis ca gata, acum is buna de maritat:::::::::::))))))))), filmul care ma face pe mine sa vreau sa maninc si ma aduce la bucatarie ca un magnet este: No Reservations, cu Catherine Zeta JOnes, tare ma apuca gatitul cind il privesc

  • Reply olesea S. 28 December 2009 at 01:29

    Acum ca sint si eu un pic mai libera si fetita e in vacanta,ii mai alint si eu pe ai mei cu gustosel, azi chiar am facut carne cu ananas si cascaval la rola si salta din telina…. a iesit bine si mai ales in sinul familiei cu un pic de vin rosu… Ultima saptamina in fiecare seara gatesc ceva deosebit: coltunasi, chec cu portocala,etc apoi facem izvar si impreuna cu sotul si fiica ne spunem cite o urare ,mai pe scurt petrecm anul 2009… daca aveti ceva timp puteti intra pe http://www.say7.info eu de aici ma inspir ,e accesibil si usor de gatiit… Succes!

  • Reply Mila 28 December 2009 at 11:36

    “ce Craciun fara racituri din cucos?” asa neam gandit noi cu sotu meu si pe 23/12 la 8 seara neam apucat de treaba!!! a durat mult….pin la inceput la 3 noaptea…..toata casa mirosea a usturoi…da noua ne parea ca miroase a Craciun!!! :)))
    Nu a fost deloc complicat, era chiar foarte vesel si captivant…bine, ca a doua zi nu a mai fost la fel de vesel…fiindca raciturile nu sau prins :(…
    da nui nimic, noi neam orientat la timp si am facut din racituri super zeama!!! am mincat si am adormit la 8 seara fiind obositi si fericiti de atita gospodareala!!!

  • Reply kafka 6 January 2010 at 00:50

    salut,voi nu sinteti seriosi deloc,m-ati facut sa caut cratita d’aia rosie dupa ce am privit filmul ,,Julie and Julia,,am inteles ca e foarte buna pentru a gati.mersi pentru film.Nata e bine ce faci,SUCCESE MARI

    • Reply Nata Albot 6 January 2010 at 01:04

      eu continui sa fiu neserioasa. ma tot gindesc la film si vrajesc retete de pe acolo….

  • Reply Naty 31 July 2010 at 16:05

    Buna! Am vazut shi eu filmul cu ceva timp in urma!! Taaaare mi/a placut! Mai ales faza cind nu/i ieshea receta shi s/a culcat direct pe podeaua din bucatarie. Acum eram in cautare de recete pentru racituri shi am dat de aceasta discutie. Poate ar trebui sa facem un sait de bucate. Ma uit ca la noi in MD nu sunt deloc, mai ales comparativ cu Romania shi Rusia, care au sute de asha saituri. Chiar nu merita MD un sait cu recetele mincarurilor traditionale?????!!!!

  • Leave a Reply