EVENIMENTE

Pravdina la Chișinău & Concurs de oameni fericiți

Nu am citit nici o carte de Natalia Pravdina și nu știu cînd voi apuca…dar lumea zice că e destul de curios tot ce scrie și predă la master class-ul său. Cîteva dintre prietenele mele o țin la căpătăi și îi urmează recomandările. Ele spun că funcționează. Uitîndu-mă la ele și eu aș putea spune că funcționează. De fapt, eu cred că funcționează tot în ce crezi cu adevărat.

Arta de a fi satisfăcut de tine însăți și de viața pe care o ai, din păcate, o înveți doar pe parcursul anilor. Uneori chiar am senzația că voi avea prea mulți ani cînd voi înțelege cum să fiu mulțumită de mine.Am 5 bilete pentru voi și vi le dau în schimbul a…..mă gîndesc să fie o mică provocare….

Ce-ar fi să facem un mic concurs de poze în care sunteți foarte mulțumit(ă) de viață. Cu sau fără machiaj, penibili, fericiți, haioși, trasniți…aceste ipostaze din viața voastră ar putea și pe alții să îi inspire și să-i convingă să fie fericiți de tot ce au.

Ca să vă încurajez voi începe cu mine. O poză făcută recent, poate ar fi unele și mai bune, și mai calitative și mai inspirate. Ador să gătesc și firesc că îmi place cînd îmi iese și sunt apreciată.

img_90671

 

 

 

Aștept pozele voastre:nataalbot@gmail.com

Rețeta pentru tortul din poză:

Aluatul:

200g făină, 125 g unt. 1,5 pahat pudră de zahăr. 2 gășbenușuri

Crema:

300 g ciocolată albă,600 frișcă de 35%,2 ouă,2 gălbenușuri

Pentru ornare: 0,5 pahar pudră de zahăr, 4 piersici conservați

1. Pregătiți aluatul. Tăiați untul cubulețe și amestecați-l cu făina. Adăugați pudra de zahăr, gălbenușurile. Încălziți cuptorul pînă la 190 grade. Întindeți aluatul pe tablă sub formă de cerc, apoi aranjați-l într-o tavă pt copt, în prealabil unsă cu unt. Tava trebuie să fie rotundă,cu fundul demontabil și să aibă pereții înalți de circa 7-8 cm. Aluatul trebuie astfel aranjat , încît după ce-l scoateți din cuptor, să obțineți o carcasă cu pereți în care să turnați crema. Pentru ca aluatul să nu crească, înainte de a-l pune în cuptor, puneți o foaie de copt de-asupra si o mînă de fasole.Lăsați aluatul circa 15 min, apoi extrageți fasolea și mai lăsați încă 10 min pînă cînd începe să se rumenească. Scoateți aluatul din cuptor, lăsați-l să să se răcească și extrage-ți blatul din tavă. Nu deconectați cuptorul.

2.Pregătiți crema.  Puneți într-o cratiță, să se topească la foc mic, ciocolata împreună cu frișcă. Bateți într-un vas gălbenușurile cu ouăle. Apoi întroduceți amestecul de ciocolată în masa obținută din ouă. Turnați amestescul obținut în blatul copt și introduceți în cuptor pentru încă 35 min. Cremă trebuie să se coacă la margine și să rămînă moale în centru.

3. Extrageți tortul din cuptor și ornați-l cu felii de piersici.

Comentarii

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply paula 11 May 2010 at 17:50

  reteta??????????????????????????????merci anticipat:)

 • Reply dany 11 May 2010 at 20:33

  EU cindva am citit cartile ei,parca par la inceput banale,dar cred ca au functionat …si acum am vazut afisul si poate o sa incerc sa ajung la masterclasuul ei.

  • Reply Iulia 12 May 2010 at 10:16

   Da, da, da! Extraordinara ideai! O salut! Bravo Natalia! Am si expediat deja pozele pe adresa ta de email! Multumesc!

 • Reply Mary 12 May 2010 at 10:03

  Frumos arata ceea ce tii tu in mina!

 • Reply Tatiana 12 May 2010 at 10:18

  Reteta prajiturii din poza e secret?

  • Reply Nata Albot 12 May 2010 at 11:33

   Tort cu ciocolată albă și piersice..mâine îți dau rețeta

 • Reply Iulia 12 May 2010 at 10:20

  Te inteleg, Nata. Asa expresie a fetei o am si eu cind imi reuseste o receta culinara si toti ai casei umbla ca un roi de albini imprejurul meu, pentru a mai primi ceva adaugator/ Dar am trimis pe email o poza care a imortalizat un moment special din viata mea.

 • Reply Paula 12 May 2010 at 16:45

  vrem si noi sa vedem pozele trimise :((

 • Reply Dorina 12 May 2010 at 20:58

  mmm, Nata… prajitura ta pare f yummy ! 🙂
  si mie imi place sa gatesc si indeosebi cind sunt laudata p/u retetele noi pe care le mai incerc:) dar recunosc,nu toate retele noi imi ies bine:)
  imi plac provocarile! si imi suride ideea …deci iti trimit o poza reprezentativa la tema…din multimea pozelor pe care le am, caci ador sa pozez!

 • Reply Ranbir 13 May 2010 at 01:47

  O…doamne, am crezut ca la cina ai pregatit cartofi!!! Nici nu banuiam ca e tort cu piersici….

 • Reply nadin 14 May 2010 at 17:55

  seamana foarte mult cu cheese cake-ul pregatit de prietenul meu:)

 • Reply Tatiana 20 May 2010 at 08:29

  Nici ţipenie de reţetă…… 🙁

  • Reply Nata Albot 20 May 2010 at 09:14

   of -of, am uitat de promisiune..azi incerc sa nu uit…

 • Reply Tatiana 20 May 2010 at 09:16

  Merci 🙂

 • Reply Nadia 8 June 2010 at 11:02

  da noi vrem receta :DDD
  p.s. iertare pt insistenta ))

 • Leave a Reply