De-ale mele

Nu-i pentru tine


Titlul se adresează celor, cărora le este lehamite de mine, de Sting și de toată mierea care curge pe acest blog, de cînd subsemnata se află în vacanță. Și mie uneori mi-e silă de mine. Așa că nu vă deranjați, e ceva normal și trece….

A fost un episod la concertul lui Sting despre care nu v-am povestit. Eu însă atunci m-am îndrăgostit, de un cîntec. A fost o pauză in show, cînd toată lumea a ieșit la o țigară. Cozile la promoționalele cu Sting erau imense. Făceam parte din coadă, vroiam să-i cumpăr lui Alecu un CD, cînd am fost anunțați că discul nou s-a terminat. Cu, coada între vine am ieșit afară. M-am așezat pe asfalt și la cîteva minute, un băștinaș cu o țigară improvizată în dinți, m-a întrebat ceva. Apoi a hotărît să dea dovadă de ospitalitate, propunîndu-mi ceea ce improvizase el ceva mai înainte.Nu cred că e cazul să povestesc pînă unde a mers ospitalitatea unui simplu locuitor din Montreal.Discuția a fost scurtă, dar plăcută, fără gesturi inutile de politețe. Oricum n-o să ne mai vedem….Am revenit însă în sală într-o stare de spirit pregătit pentru o poveste. Sau poate așa mi se paruse ea doar mie și noului meu prieten dispărut în mulțime.
Sting făcea o introducere la următoarea piesă:
„Toată lumea mă întreabă cum îmi compun eu piesele. Well, zice el, eu am scris peste 100 de cîntece, dar și pentru mine este o enigmă. De obicei, compun întîi melodia, termin aranjamentul, apoi ascult îndelung și astfel mi se nasc și versurile. Următoarea piesă, la fel, am compus-o, am încheiat aranjamentul, mi-am copiat-o pe Ipod și am ieșit la plimbare. Tot așa plimbându-mă și asculțîndu-mi noua creație, în mintea mea răsună un cuvînt. Trebuie să vă spun că nu mi-a plăcut deloc ceea ce am auzit. Cuvîntul era TRAVESTIT. Cum, m-am indignat eu, să fac o piesă despre un travestit? Eu nu pot să fac așa ceva cu muzica mea. Cînd colo, o voce în interiorul meu îmi zice: How dare you? How dare you, to judge me? S-ar putea ca într-o altă viață tu să te naști în pielea mea…Uite-așa mi-am ascultat eu vocea din interior și s-a născut următoarea piesă.Astfel am înțeles o dată și pentru totdeauna că nu am dreptul pe nimeni să judec, pentru că niciodată nu știu în pielea cui voi renaște mâine.”

„Don’t judge me
You could be me in another life
In another set of circumstances”…

După ce o veți asculta și vă veți mai aminti de această poveste, s-ar putea să vă întrebați dacă nu cumva e un cîntec nou. Face parte din albumul Brand New Day, apărut acum 11 ani:))

Din toate cele înșirate mai sus, concluzii se pot face o grămadă. Dar n-am chef să le fac pentru tine. Fiecare să și le facă pentru el.Piesa nu are un videoclip oficial, de aceea vă ofer ce-am găsit. Tomorrow we’ll see…

P.S Frate-meu, care niciodată nu intră pe aici, mă întrebă dacă nu cumva scriu doar de bine despre Canada. Că nu-i bine așa…scrie și de rău ceva… deocamdată pescuiesc…am cîteva episoade, dar nu negative, ci mai cu seamă curioase..măine, frate-meu, măine scriu…


Comentarii

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Donna 31 iulie 2010 at 18:03

  Salut Nata!m-a atins destul de tere primul alineat…Cuiva ii este sila de frumoasa ta vacanta?de fericitele clipe petrecute intr-un loc frumos,inconjurata de oameni deosebiti,avind parte de distracctii „alese”?ei si ce!!!!ai meritat tot asta!!!e meritul TAU,e dreptul tau,nu e novie sa te indreptatesti pentru fericirea TA.Locuiesc de 10 ani peste hotare,am o viata frumoasa,nu duc lipsa de nimic,sint iubita si fericita.Dar in conversatiile cu moldovenii(rudele,prietenii,ce au ramas in MD) trebuie sa fiu atenta la alegera cuvintelor,sa nu dau prea multe detalii a „frumoasei mele vieti”.caci se incepe invidia,luatul „peste picior”,ca cica-„mai lasa laudatul”.Da nu e lauda!De ce trebuie sa ne rusinam,daca avem posibiletatea de a merge la niste concerte,la niste excursii,sa vedem locuri frumoase?Nu stie nimeni,cum pling noaptea,kind nu ma vede nimeni-de dor.Nu stie nimeni,cum sarut in taina fotografia celor dragi,atit de departe.Si daca cuiva ii este sila de viata frumoasa a altora,sa steie si mai departe cu gura cascata,caci isi pierd vremea cu invidia,fiind incapabili sa se bucure din suflet pentru cineva.Vacanta frumoasa,Nata!Savureaza din plin aceste zile deosebite!

  • Reply Renata 1 august 2010 at 19:22

   Daca sa te iei dupa ai nostri, pai…. nu e bine sa le zici ca’ti e bine ori te vor invidia! …sau „Vaaai cum de indraznesti sa spui ca ti’e rau? CUM NAIBA TI’E RAU CAND ESTI DUPA GRANITA!” 🙂 Ce sa mai… Si cine stie ce se intampla, de fapt, in sufletul tau?! Cui ii pasa? …S’apoi ajungi sa’i descoperi ca te si mai judeca fara a sti o boaba despre tine!… Revoltator si…fara sens… 🙂 Ma rog…

 • Reply Lia 31 iulie 2010 at 19:48

  Mai astept povestioare-introduceri ale pieselor. Stiu ca artistii fac un ritual din asta 😉

 • Reply Lia* 1 august 2010 at 11:40

  Esti fantastica !

 • Reply larisa 1 august 2010 at 15:38

  dar eu vreau sa-ti spun un mare multumesc din suflet pentru piesa asta. e superba…
  concediu frumos alaturi de cei dragi,cum a spus si donna bucura-te la maxim de zilele minunate…
  p.s. mi-am cumparat si eu bilet la concertul lui Sting in stockholm.astept si eu sa-l aud live

 • Leave a Reply