CĂLĂTORII

Intre contrtaste


Aici e bine. Mult prea bine. Daca m-ati intreba cit de mari sunt diferentele intre Crimeea si Antibes, v-as spune ca din punct de vedere climateric nu e nici o diferenta. Soarele arde la fel de tare, palmierii sunt la fel de maiestuosi, dar oamenii traiesc mai frumos aici si bineinteles asta costa. Am avut marele noroc sa aterizez intr-o vila. Una cu peretii jupuiati si cu citeva locuri cirpite pe fatada. Dar vila asta, potrivit preturilor de pe piata imobiliara face cam vreo 3 mln. Si daca starea de bine si confortul acestei case cu foarte multe dormitoare, bai si ascunzisuri intra in pret, inseamna ca asta e…si atita costa. Coasta de Azur este o splendoare, un lux si un paradis. Si eu inca nu am ajuns sa mi-l permit, desi sunt foarte incintata de tot ce vad.Oleandri si magnolii in floare, arhitectura simpla, dar ingrijita,curatenie, babute cu liftinguri si silicoane, cu buzele muiate in ruj, bronzindu-si frumoasa batrinete, in timp ce baieti frumosi culeg in plase gunoiul adus de valuri. Gunoiul e peste tot la fel, dar motivul pentru care l-as prefera pe cel din Antibes, in locul celui din Crimeea, este faptul ca aici se curata.
Ziceam despre luxul pe care inca nu mi-l pot permite. Am ajuns in Antibes doar gratie unui fenomen care se numeste migratie. Acum moldovenii isi pot permite mai mult decit Crimeea si pentru ca au prieteni pretutindeni. Peste tot in lume se mai gasesc moldoveni care te pot gazdui, oferi un pat, o masa, eventual o mare.Prieteni care au alti prieteni si care la rindul lor sunt gata sa te gazduiesca chiar si intr-o vila super frumoasa si luxoasa.Farmecul locului se ascunde in cascavalurile, fructele de mare, fructele si legumele intr-un sortiment cum nu s-a mai vazut. Eu is cam satula de savok. De mutre posace, de cantine din care miroase a pirjoale si pireu de mazare si de vorba pe care o inteleg. Ador faptul ca nu aud aici nici rusi si nici romani.Sau foarte putini. Si ei nu-s prea bucurosi sa ma auda. Si ei ar vrea sa aiba senzatia ca-s departe de savok. Oi fi eu prea incintata de vacanta mea si de aceea imi e usor sa critic vacantele pe care eu insumi le-am avut. Dar vacanta de aia e vacanta, ca sa te rupi din peisajul binecunoscut si sa iei o gura de inspiratie cu care sa te tii o perioada de timp.Chiar si daca gura asta te costa putin mai mult. Atit despre Antibes. V-as mai povesti cum e sa ai o vacanta cu 7 femei(una dintre care doar in octombrie va vedea lumina zilei) intr-o casa din Provence, pe Coasta de Azur. Cum e sa-ti pastrezi confortul, povestind si ascultind istorii de viata, petrecind clipe absolut fenomenale cu fiicele mele, gatind in fiecare zi mincaruri delicioase si amintindu-mi doar de bine despre emisiunea care m-a invatat atitea secrete despre gastronomie. Si v-as mai povesti cum e orasul Cannes,invecinat cu Antibes – un cuib de lux, iahturi, silicoane, rochii de 2000 euro la care se inghesuie rusoaice bogate si mochito servit de cei mai aroganti chelneri. Dar mi se incalzeste vinul in pahar. Hai, va pup. Judecati-ma daca vreti. Orice vacanta e buna. Dar nimic nu e mai bun decit o vacanta care iti ticneste.


Comentarii

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Reply Adriela 6 iulie 2011 at 21:11

  Frumos Nata 🙂

  Si daca tot esti prin zona iti recomand si zona cinque terre … da-i cel putin un search pe google .. vei ramine incantat 🙂

  Hodina pe masura si forte noi 🙂

 • Reply felicia 6 iulie 2011 at 21:41

  eu te invidiez 🙂

 • Reply Florentina 6 iulie 2011 at 21:50

  In august voi poposi si eu pe Coasta de Azur…abia astept!

 • Reply olya 6 iulie 2011 at 21:53

  Stii cemi place la tine ca mergi in vacanta de fiecare data in locuri diferite.Citesc si vreau sa ajung si eu acolo! Citesc simi inchiup ceea ce scrii…… Babutze care stau si savureaza razele soarelui am intalnit si eu in 2008 in Spania, intrun mic orasel pe malul mari.Par atat de relaxate si traiesc fiecare clipa intens!
  Ma uimesc oamenii care dau o groaza de bani si merg de fiecare data in aceleasi locuri…………..Turcia, egipt.aceasi destinatie an de an. Cica acolo se relaxeaza! Sunt atatea locuri minunate in lumea asta mare, daca rezervi din timp, uneori te costa mult mai putin decat acea vacanta in turcia!!!
  Da sa stii orice vacanta e buna, importani sunt oamenii careti sunt alaturi.
  Abia astept sa merg si eu in vacanta (daca iau viza) cu bobocica mea de fata, e mica are aproape 5 luni, dar vreau sa mergem!!!!
  Daca reusesc sa ajung …….povestesc, sper sa fiu la fel de incantata….!
  Vacanta cat mai frumoasa, savureaza fiece moment!!!

 • Reply David 6 iulie 2011 at 22:01

  AND WHY NOT NATA:)
  Life is all about all these short but beautiful memories. We grow,dream and get stronger from such moments, so time to have a lot of Nata time, no one others time, just Nata. JUST NATA:) and the girls too:)

 • Reply Liliana 6 iulie 2011 at 22:01

  Nata, superb, savureaza , pentru ca meriti din plin

 • Reply Snej 6 iulie 2011 at 22:12

  Nata sa duci fetele la Marineland (daca inca nu ai facut-o) :)!!!
  la Cannes este o strada ii zice rue d’Antibes paralela cu Croaseta mai sus un pik unde gaseste rokii de la 20 🙂 la 2000 🙂 si multe altele! Vacanta placuta si profita la max!

 • Reply Tania Lazar 6 iulie 2011 at 22:25

  Super! I love Antibes! Traiesc aic de 2 anii! ma bucur ca ai avut ocazia sa vizitezi, incearca si un satuc din Provence, are alta culoare si mincarea e mult mai buna decit il locurile turistice (i.e Valbonne)
  Dar te rog din suflet, nu compara Antibes’ul cu Crimeia, nu prea are nicio asemanare pentru mine… chiar nu exista comparatie!
  oricum sejour frumos, daca ai timp de un rosé pe malul marii, da de stire..
  Dar eu cred ca vei auzi mai multi rusi si englezi decit francezi in Antibes, bizar ca inca nu ai auzit. Jumate din vilele de pe cap d’Antibes sunt ale rusilor.. ( e cunoscut pentru asta)
  salut, vacanta calda!

 • Reply daniel 7 iulie 2011 at 00:30

  frumos frumos!

 • Reply viorica 7 iulie 2011 at 07:38

  Sa judec?NU.Pot doar sa ma bucur si sa-mi doresc sa am si eu posibilitatea de a petrece o vacanta la umbra palmierilor…Vacanta placutaaaaa!

 • Reply aseag 7 iulie 2011 at 09:46

  da, Nata, mai intrigat cu Costa de Azur, interesant agentiile noaste ce preturi ofera pentru asa destinate..

 • Reply Iri 7 iulie 2011 at 10:33

  Ma bucur nespus de mult pt clipele frumoase care le petreci cu picele…sunt convinsa ca mai sunt persoane care te citesc, ca si mine, dar nu posteaza si in acelasi timp iti sunt alaturi in (re)trairile tale….iar fraza unde ai descris cum savurezi momentele cu fetitele m-au emotionat mult de tot…dar nu asta e important, important ca sunteti bine.
  O vacanta frumoasa si ganduri bune de acasa!

 • Reply Cornelia 8 iulie 2011 at 12:45

  Ma bucur nespus pentru voi.Va doresc o vacanta cit mai interesanta si relaxanta!

 • Reply nata 8 iulie 2011 at 14:33

  Salut Nata ,ma bucur foarte mult pentru tine,ai meritat din plin aceasta vacanta,cu atit mai mult ca la intoarcere ai atita de muncit.

 • Reply Elvira 8 iulie 2011 at 17:05

  daca esti in Antibes treci pe la BARul Absinthe La Balade pentru a gusta misteriusul „green liqueur”.

 • Reply Cristi78 9 iulie 2011 at 06:16

  PG a pornit vanatoarea de bloggeri. Ieri al treilea.

 • Reply sua_v(E) 9 iulie 2011 at 08:47

  ma bucur mult pentru tine. Eu meditez si-ti transmit neuroni cu plus++++ Have a nice holiday!!!!kisss

 • Leave a Reply