Evenimente speciale

„Omnia mea mecum porto” sau la distanta unui pupic

geta-slingAceasta este Geta. Cel din port-bebe se numeste Bogdan. Geta este o mamica foarte activa, isi adora copiii (acum Bogdan mai are o surioara), nu prea are cu cine ii lasa  si de aceea ii poarta mereu cu ea. Daca pina nu demult il purta doar pe Bogdan in sling, acum ii poarta pe ambii, unul in fata si altul in spate. Arata foarte haios. Geta este cea mai activa din Moldova promotoare a slingurilor. A creat propriul brand, singura concepe designul, alege si comanda stofele, se ocupa de promovare,marketing si distributie. Si asta in continuu cu cei doi in spate. Apropos, slingurile Getei pot fi gasite si la magazinul pentru mamici cu burtici si pici  „Sweetmama”. Personal, am doua slinguri si am calatorit cu Sonia, pe cind avea 6 luni, prin toata Europa. E ceva nemaipomenit de comod.

Astazi, 21 septembrie,Geta lanseaza la Mall un eveniment inedit.

 O expoziţiei de fotografie, semnată Rodica Dumbrăveanu, „La distanţa unui pupic…”. Vor fi expuse 26 de fotografii cu mămici superbe, cu bebelusii lor aproape de inimă!

Ca să verifici dacă ai pus copilul corect în sling, trebuie să faci două lucruri. Să-l cuprinzi şi să-i dai un sărut în creştet. Dacă poţi să faci asta uşor, atunci l-ai pus corect. Exact ca şi cum era să stea, dacă îl ţineai în braţe, fără sling. Mii de ani oamenii în toate colţurile lumii şi-au purtat copiii în port-bebeuri din ţesătură, aşa, la distanţa unui pupic în creştet!
Anul acesta pentru a doua oară, între 22 şi 28 septembrie 2009, în întreaga lume se sărbătoreşte International Babywearing Week – Săptămâna Internaţională a Port-Bebeurilor.

Slingo-mămicile din Moldova, o sărbătoresc împreună cu toată lumea, cu un program interesant – cu master classuri, târguri şi expoziţii!

21 septembrie – Deschiderea expozitiei de fotografie „La distanta unui pupic…” (Mall Dova, Parter, 21 septembrie-21 octombrie 2009)
22 septembrie – master class „Mamici cu prosopici – cum sa folosesti prosopul ca sa-ti porti bebeul in el” (9:30, parcul Dendrariu)
23 septembrie – Lectie „Metodele de purtat in brate a nounascutilor, care faciliteaza implementarea metodei de ingrijire Cangur” (Centrul Mamei si a Copilului, Chisinau)
25 septembrie – Lectie „Purtatul nou-nascutilor in slingul cu inele” (Maternitatea #2, Chisinau)
26 septembrie – „Mamici cu prosopici Show”
26-27 septembrie – Targul mamicilor cu slinguri – Vino sa vezi ce poate sa faca o mamica cand are mainile libere, editia a 2-a. Vor fi expuse felicitari, bijuterii, slinguri, jucarii, genti,  toate lucrate cu drag de mamici cu copii mici! (Mall Dova, parter)
28 septembrie – Master class „Purtatul copiilor in spate” (10:30, Yoga Centru)

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply Alina 21 septembrie 2009 at 14:16

  E bravo Geta ca de obicei! Mult succes cu acest eveniment, sa intre tot mai multe mamici in rindurile noastre de slingomani))

 • Reply natalia 21 septembrie 2009 at 16:14

  Am vreo 4 slinguri si le iubesc asa, precum imi iubesc proprii copii! :))
  numaidecit merg si eu undeva la vre-un eveniment din aceasta saptamina!
  Merci, Nata, de info!

 • Reply Stela Moldovanu 21 septembrie 2009 at 22:01

  Acum 7 si 5 ani in urma, cand erau bebelusi copiii mei, nu auzisem de slinguri, insa atunci cand am vazut-o pe Geta, nu am putut trece indiferent peste acel ghem viu care ii statea odata in spate, altadata cu nasucul in sanul mamei. Cred ca este cu adevarat o modalitate foarte naturala de a-ti purta odorasii cu tine. Ma bucur pentru Geta si pentru toate mamicile cu slinguri. Felicitari pentru performanta de a face nodul dintr-o miscare (o priveliste foarte haioasa)!

 • Reply E.T. 22 septembrie 2009 at 09:14

  offffffffffffffffffff, 🙂 vreau si eu un bebe…dar mai astept toate la timpul lor:)
  Eu visez sa am 4 copii…
  Intotdeauna mi-am dorit sa mai am o sora sau un frate, deaceea o sa le fac o placere copiilor mei, mai multi frati si mai multe surori:)

 • Reply Irinka 22 septembrie 2009 at 16:32

  Eu ieri am fost deja la expozitie.

  Sunt si eu fana sling-urilor. Am 2, unul din ele e de la Geta. Si desi fata mea are in curind 2 ani ne plimbam cu placere cu sling-ul la mami in bratze.
  Multumesc Getei pentru promovarea acestui tip de port-bebe!

 • Reply margarette 23 septembrie 2009 at 23:15

  Bravo, Geta!
  Din pacate fetei mele nu i-a placut in sling…

 • Leave a Reply