De-ale mele

N-am ce scrie

Intru de citeva zile la mine pe blog si ma intreb oare de ce nu scrie fata asta nimic?N-are ce scrie probabil, ori are multa treaba. Si una si alta e adevarat. Ceea ce fac nu-i pentru scris. Ca sa zic asa, e prematur sa impartas.Asa ca vin doar cu citeva impresii. L-am redescoperit pe actorul Anatol Durbala. Anatol, respect!You are my man, iar mama ta face cele mai bune “placinte cu suflet”. Cind l-am cunoscut pe Anatol citiva ani in urma, pe vremea Rondului de Dimineata cu Cheianu, n-am avut timp sa ma lamuresc ce fel de om este. Este un nesuferit extrem de carismatic, destept si talentat. Si mai are un talent pe care-l tin doar pentru mine. Tu je, stii, je.

In tara s-a schimbat ceva. Aproape ca mi-am lecuit antipatia pentru politistii. Poate ca in sfirsit au un Big Boss calumea. Catana rules! (deocamdata). Bine ca eu nu deochi, asa ca ce-i de laudat,laud.Azi am vrut sa ma parchez linga teatrul M. Eminescu. Masini nici una, dar vad un agent. Eu: Buna ziua, de ce nu permiteti parcarea? El: Vine d-ul presedinte. Eu: macar pe 10 min! El: Ei, daca pe 10 min, hai repede.

Mai tirziu vreau sa ma parchez linga ULIM. Ambuteiaj pe Pircalab de-ti crapa creierii. Masinile se misca cu viteza  unei omizi satule. Cind ochesc un loc liber vad iarasi un politist. Eu: Buna ziua, de ce nu permiteti parcarea? El: Pai, vine d-ul presedinte. Eu: Uitati-va cit loc liber ii tineti. El: Asta-i pentru cortegiu. Eu: Dati-mi voie sa trec macar in parcare! El: Pai presedintele se va parca chiar acolo….

What the fak iz hepening hir? El de ce nu sta in birou lui de presedinte, de ce atitea promenade prin oras? Fiecare iesire a presedintelui in lume se transforma in ambuteiaje incredibile, oras presurat cu politisti, parcari blocate. Bine macar ca politistii s-au mai schimbat la fata. Parca-s si mai simpatici nu stiu cum, or eu as vrea sa-i vad asa. 

Ce ma incinta pe mine cu adevarat este peisajul din centrul Chisinaului. Un  brad ce falnic se inalta spre cer, lasind impresia ca de-acolo anul acesta nimeni nu-l mai scoate.Noi iarna n-avem si poate nici nu vom avea, asa ca inainte. Ca dee…, incalzirea globala ne va fura din iarna in fiecare an cite putin. Dar, avem in schimb multe beculete, inclusiv tricolor din beculete. Primaria arata noaptea de parca ar fi palatul Regelui or macar al printului:)).

Foarte inspirata mi s-a parut ideea amplasarii unei expozitii de fotografii in jurul lui Stefan. In fiecare zi trec pe acolo si de fiecare data incerc  de la distanta semaforului sa-mi incordez miopia pentru a intelege tema expozitie. Si de fiecare data imi promit sa gasesc timp liber ca sa ma uit si eu la poze. Or, atita timp cit in orasul nostru soferii vor fi nevoiti sa-si care masina in spate, neavind locuri de parcare, unele momente din viata Chisinaului asa si vor ramine cu ratingul nevalorificat.

Asa cum v-am mai spus, nu prea am ce scrie..ma retrag. Azi am o intilnire cu trecutul…

Comentarii

Previous Post Next Post

21 Comments

  • Reply E.T. 3 December 2009 at 09:37

    Salut, inca marti seara vroaim sa-mi impartas emotiile.
    Era 5.15pm, ieseam de la serviciu. M-am bucurat caci mirosea a democratie, era un zgomot “linistit” cult cu lumini sclipitoare, tineri plini de viata, muzica buna… Iar parcul, ai dreptate, si-a schimbat culoarea, e mai curat iar tablourile de la intrare fac ravagii, asemenea look am vazut la Budapesta.M-am simtit pentru prima oara in Europa.

  • Reply Nona 3 December 2009 at 10:00

    Buna Nata,
    Pina a descoperi blogul tau eram fan al blogului Alice Nastase iar mai tirziu mi-a placut si cel al Indianei. De o luna deschid aproape zilnic blogul tau si de fiecare data iti admir tot mai mult personalitatea. Pragmatismul abordarii subiectelor ma face sa ma regasesc aproape de fiecare data in textele tale iar interactivitatea e prezenta mereu !
    As spune ca tu chiar alinti admiratorii tai cu noi subiecte aproape in fiecare zi, celelalte bloguri o fac cel mult o data pe saptamina.
    Sunt trista cind citesc comentarii rautacioase. Chiar nu le meriti !!!

    O zi buna.

  • Reply diana g. 3 December 2009 at 10:55

    da, intr-adevar, Chisinaul parca se schimba la fata.
    …insa nu si politistii Chisinaului. Chiar saptamana asta am a vut un incident foarte neplacut, noaptea pe o strada intunecata, unde doi politisti au oprit masina (de lux) condusa de o tanara (eram alaturi de ea) si au incercat prin toate mijloacele sa scoata ceva bani. Insulta misogina a facut si ea parte din arsenalul lor. Dra nu s-au ales cu nimic 😀

  • Reply Pippi Långstrump 3 December 2009 at 14:08

    Nata, iti trimit un link la un filmulet care atinge citeva din subiectele abordate in acest post, si mai este si foarte amuzant. sper sa-ti placa:http://www.youtube.com/watch?v=dJfSS0ZXYdo

  • Reply Aliona 3 December 2009 at 16:27

    da eu chiar ma gindeam: cum e posibil atita informatie noua zilnic sa pui in discutie!!! ne mai vorbind de deplasari (mari si mici), cunostinte, persoane noi, intilniri, istorii – de parca ai fi, Nata, un izvor ce izvoraste intruna!
    Ei, bine, se pare ca tot esti un om, in sens ca mai si obosesti citeodata (dar si asta tot – pe jumatate)!

    Si totusi, as vrea sa aflu daca ai asa zile cind nu ai chef de nimeni si de nimic, si ce faci atunci?

    • Reply Nata Albot 3 December 2009 at 21:12

      tu cum crezi, le am?

    • Reply Aliona 4 December 2009 at 12:27

      Pur si simplu nu mi te pot inchipui intr-una din asa zile, sa stai o zi intreaga-n casa…

      eu, din pacate, am asa predispozitii.

  • Reply S 3 December 2009 at 16:59

    cu toate ca nu ai ce scrie, intotdeauna o faci frumos! ce tine de oras, intr-adevar acum avem o capitala europeana, cu brad inaugurat la timp, cu beculete arzinde! Frumos…..!

  • Reply Victoria 3 December 2009 at 17:10

    Nata, “agitatia” in juru cortegiului prezidential este motivata,bazata pe motive foarte serioase, cu siguranta. cum asa tu nu iti dai seama? 🙂
    mai assteptam, posturi, citesc cu drag de fiecare data

  • Reply margareta 3 December 2009 at 21:29

    Salut Nata. N-am mai scris de o suta de ani, dar am si un motiv serios. Am trecut cu familia in casa noua si nu stiu de ce mai intai sa ma apuc. Dar nu si sa citesc ceea ce scrii. Asta nu pot trece cu vederea, pentru ca subiectele tale sunt acelea care si pe noi ne dor(unele), ne bucura(unele)… Ma bucur mult ca esti, si esti si pentru noi, macar atit cit iti permite putintelul timp.

  • Reply vio 3 December 2009 at 22:10

    Eu cred , odata ce politistii erau la datorie si in cazul cind semnul de circulatie nu permite parcarea autoturismuli,favorurile din partea lor nu m-ar avantaja.Legea e lege si ar trebui respectata de toti.
    Ordine in tara va fi atunci cind fiecare din noi constient va respecta ce prevede legea, regulile de circulatie etc. …

    • Reply Nata Albot 3 December 2009 at 22:54

      Draga Vio, eu am vrut sa ma parchez intr-un loc autorizat. Nici eu nu aprob compromisurile impotriva legii.

  • Reply TaNYA 3 December 2009 at 23:04

    Ura, am vazut azi pentru 1 oara minunatia din centru, treceam seara cu masina, si ca un copil mic am inceput a tipa, si a-i zice lui iubi, uite ce frumos, uau, nu am mai vazut asa ceva la noi, da de pozele din centru sunt de-a dreptul incintata, ma gindeam zilele astea sa fac o sesiune foto si nu stiam unde, seara mi-am sunat fotograful si am decis, miine facem sesiune foto in parc, seara cu multe lumini si in sfirsit cu orasul meu…. in lumina…. avem brad, hm parca vine Craciunul in suflet mai devreme,

  • Reply Natacha 3 December 2009 at 23:15

    Ma bucur cã aveti un brad frumos acolo, eu tot cred cã e important sã fie pus din timp, oamenii sã simtã venirea sãrbãtorilor.
    Nata întradevãr esti bravo, ai un blog tare fain. E important sã scrii, chiar cînd nu ai ce scri, oamenii se regãsesc în ceea ce povestesti tu si în zilele cînd nu ai ce spune 🙂

  • Reply Andrei 3 December 2009 at 23:21

    Totusi este ceva mai presus de lege,dragostea fata de aproapele tau si sa doresti sa-i faci lui tot ce doresti sa-ti faca si tie altii.Atunci nu vom mai avea nevoie de legi.Legea este data pentru cei ce cauta intentionat sa faca raul.

  • Reply vio 3 December 2009 at 23:30

    Nata iti multumesc p/n raspuns.Acum ma intreb ce ordin a primit d-ul politist si cit de corect a fost la datorie.

  • Reply tanea 4 December 2009 at 10:33

    Cu toate ca au mai ramas ceva zile pina la sarbatorile de iarna ,deja se simte bine atmosfera feerica de nedescris…
    …cind vad atitea beculete atitzea pomi impodobiti imi ride sufletul ca la un copil, abia ashtept intilnirile de sarbatori cu rudele si prietenii.
    Am scris cu sotul ce daruri vrem de la Mos , am inceput sa fac lista p-u cumparaturi,caut retete noi pe net vreau sa pregatesc bucate speciala, vreau sa-mi cumpar “straie noi”,vreau sa-mi schimb cite ceva din designer-ul casei…
    …ufff am atitea de facut ,dar nimic nu e complicat cind faci cu daruire!!!

  • Reply Lia 4 December 2009 at 16:23

    Hm, eu o data din cauza Dnei prim-ministru Greaceanii mai nu am ramas fara permis de conducere. Politistul mi-a zis ca nu i-am cedat trecearea suficient de respectuos :D(idiot nu alata). AAA, asta dupe ce tot un politist mi-a ordonat sa trec pe drumul pe care stia ca va merge onorabila doamna :). E , Traiasca megasistemul din republica Moldova.

    • Reply C.C. 5 December 2009 at 00:42

      … sint si cazuri cind oamenii si-au pierdut viata din cauza timpitilor de “politicieni”. Eu stiu de un caz concret… Si de vina erau politistii din escorta. Toata vina au dat-o pe sofer, care si-a pierdut familia in acel accident. Repejor au inchis cazul… Idiotii!Pentru toti legea e lege, dar pentru “inaltii poporului” legea nu e deloc lege.
      Nu vreau sa indispun lumea in ajun de Craciun, asa ca nu e neaparat sa fie plasat acest comment. Am vrut doar sa ma expun…

  • Reply Maxovka 4 December 2009 at 19:12

    Uuuuu…..ai aparut, iata si eu am dispo deam, in centru, ssunt palsate fotografii a copiilor cu dizabilitatzi din mai multe tari, pe care ii ajuta Fundatia de caritate “Orange”, frumos si nobil, companie omeneasca! Merci tie inka o data, si bucuros sa mai “discutam”!

  • Reply C.C. 5 December 2009 at 01:11

    …. am uitat sa mai scriu ceva… In rubrica “imi place” a aparut un site nou – “posmotrel”. Am intrat, am citit cite ceva … si vreau sa spun ca mi-a placut ENORM. Pentru mine e ceva nou, ceva foarte actual, ceva extra-direct (daca pot spune asa), ceva ce-mi ridica dispozitia, ceva degajat….
    Sorry Nata, dar acum nu numai blogul tau e prefaratul meu… Un weekend placut!

  • Leave a Reply