Bani pentru artă

În ajun de Crăciun, alegem brazii cu plăcinte şi vin bun

Mulţumiri speciale lui Rodion Cicic pentru această machetă.

Ştiu că unii şi-au făcut planuri. Ştiu că s-ar putea să nu vă fi planificat nimic pentru seara de ajun.

Ştiu că unii aveţi deja un brad frumos decorat acasă. Ştiu că sunteţi atât de ocupaţi încît nu aţi ajuns până la a vă cumpăra unul.

Şi într-un caz şi în altul e bine.  Fie că sunteţi un om mai liber, cu tradiţiile respectate cu stricteţe, an de an sau unul mai ocupat, care apucă pe ultima sută de metri să răstoarne munţii, magazinele de cadouri şi listele de cumpătrături. Eu, cel puţin, fac parte din ultima categorie. Şi m-am învăţat de-a lungul anilor să nu mai am remuşcări din cauza asta.

Nu şi anul acesta, când mă aşteaptă deja bradul afară, şi jumătatate din decoraţiuni cumpărate la un târg, iar altă jumătate le-am făcut împreună cu mămica (vi le arăt în curând, că tare frumos au mai ieşit) . Am şi o bună parte din cadouri deja cumpărate. Şi habar n-am unde voi petrece revelionul. Dar ştiu sigur unde îmi voi petrecere seara de ajun de Crăciun.

Voi încerca să fac şi eu ceva bun.Ştiţi probabil că am pornit la Jurnal TV campania Moş Crăciun Eşti Tu. În cadrul acesteia prezentatorii vor face diverse gesturi prin care se vor simţi şi ei în pielea lui Moş Crcăciun. Fiecare prezentator a ales să facă ceva din suflet pentru altcineva. Visul meu mare este ca de sărbători să avem un Chişinău -poveste. Decorat cu gust, cu un târg de Crăciun şi cu o atmosferă pe măsură,acolo în centru. Anul acesta, pentru prima dată, oraşul nostru dă semne de civilizare la acest capitol. Motiv pentru care nu pot să nu-i felicit pe cei din primărie. Mai sunt carenţe. Dar nu e atăt de grav. Tpiu, tpiu, tpiu să nu vă deochi.

Şi totşi la capitolul pom de Crăciun şchiopătăm. Refuz să cred că un pom natural tăiat este unica soluţie pentru a crea atmosfera de sărbătoare. Cred în brazii naturali închiriaţi, aşa cum a am făcut şi eu, dar mai ales cred că brazii creaţi cu propriile mîini.

De aceea gestul meu de Moş Crăciun are ca scop încurajarea unor firi creative tinere, dar în primul rând colectarea unor surse financiare pentru un cuplu de artişti mai în vârstă.

Aşa aleg eu să fiu Moş Crăciun, dar tu?

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply marina 20 decembrie 2011 at 10:38

  unde putem vedea cei 30 de brazi selectati?

 • Reply marika 20 decembrie 2011 at 13:12

  Sa intelegem ca selectarea a avut loc deja???

  • Reply nataalbot 20 decembrie 2011 at 14:14

   da, s-au ales

   • Reply Linda 20 decembrie 2011 at 21:40

    Cum vor afla cei selectaţi că fac parte din cei 30? Merci.

 • Reply picasso 20 decembrie 2011 at 15:47

  Din cite am inteles eu ideea acestui concurs era promovarea tinerelor talente din tara…in total ai adunat 80 de brazi ai selectat 30 pentru expozitie cu vinzare,pentru colectare unor resurse financiare pentru a sustine alti artisti.Atunci de ce sa nu expui pe toti 80 de brazi,iar dintre acestia sa ii alegi pe cei 3 care o sa fie cistigatori a unor premii banesti. Si restul sa fie procurati de vizitatori.Daca 30 incap in sala de la Moldeco, cred ca o sa incapa si ceilalti 50(ca nici nu sunt foarte mari)..Astfel vei cistiga din ambele parti-fonduri mai multe, si pe ceilalti 50 de creatori de brazi impacati,ca pina la urma fiecare din cei care au facut cite un brad,a facuto cu gindul sa participe la aceasta expozitie.Vei face cu adevarat un tirg a brazilor eco si creatori se vor simti ca nu au depus munca in zadar….in fine era doar o parere 🙂

  • Reply cristina 20 decembrie 2011 at 19:19

   Foarte corect, eu sunt una din participante si care nu sunt printre cei 30 si chiar mi-as dori ca bradul meu sa fie de folos ca pentru asta am muncit!

 • Reply Kristina 20 decembrie 2011 at 22:09

  Nata, cum putem sa aflăm dacă facem sau nu parte din acei 30 de brazi selectaţi?

  • Reply nataalbot 21 decembrie 2011 at 01:57

   Dragii mei, am trimis mail la toti cei selectati, sper ca e de inteles ca e o competitie si nu puteam sa raminem in finala cu aceeasi cantitate de grazi inscrisi.

 • Reply marika 20 decembrie 2011 at 23:06

  Eu as veni cu o idee,pentru cei a caror brazi nu au fost selectati(nici al meu nu a fost) printre cei 30.
  Daca bradutul tau nu este foarte mare si crezi ca ar fi un cadou util pentru cineva,atunci hai sa il aducem joi la Mall la „Tirgul de cadouri inutile”.Al meu e c-am mare 1.54m, dar totusi am sa incerc :)Astfel vom face un cadou de care fiecare are nevoie in preajma sarbatorilor.Chiar as vrea sa vad toti braduti in realitate si astfel ar fi o modalitate joi la Mall,iar in ajun la Moldeco 🙂

  • Reply nataalbot 21 decembrie 2011 at 01:58

   Te astept la Mall. M-as bucura mult sa vii cu bradul.

 • Reply Andrei 21 decembrie 2011 at 00:14

  Cristina, dar cum ti-ai dat seama ca nu esti printre cei 30 de semifinalisti? Eu tot am participat cu un bradut, dar nu shtiu daca am fost sau nu selectat… Unde pot vedea cei 30 braduti selectati (in afara de molDeco)???

 • Reply trish 21 decembrie 2011 at 13:28

  кстати если вам необходимо я могу более подробно описать процесс. какие минусы и на что надо делать упор. а решать уже вам.

 • Reply marika 21 decembrie 2011 at 19:29

  ATENTIE…atentie pentru toate fetele cu brazi neselectati de Nata…ca pina la urma cind am creat am stiu ca e concurs si daca e concurs asta inseamna competitie,cei mai buni din cei mai buni 🙂 Si trebuie sa ne bucuram pentru ei,ca daca am fi fost in locul lor nu cred ca ne-am fi intristat pentru noi.Va invit inca odata miine la Mall si m-am decis ca o sa imi i-au si bradul cu mine, il duc eu la expozitie,ca cine stie poate sa fie pe post de muza pentru cineva.Acelasi lucru va indemn si pe voi,iar daca o sa veniti, va rog sa imi confirmati, prin raspuns la acest coment, am pentru fiecare din voi cite un cadou hand-made…o bratara!

  P.S.vreau sa va incapatinati si sa ii faceti in ciuda Natei,aratindu-i cit de frumos e bradutul vostru,si sa ii para rau ca nu l-a ales 🙂

 • Reply lilia 21 decembrie 2011 at 20:28

  nata, te rog, dacă ai timp publică brazii pe care i-ai ales.

 • Reply Natalia 23 decembrie 2011 at 13:03

  Nata, pin la ce ora putem aduce brazii la molDeco?

 • Leave a Reply