De-ale mele

Dublu V

O mâncare bună, un vin şi mai bun (bucătaru zice c-am stricat mâncarea cu el), un somn bun, un aer bun, un om bun.

Cam de atât e nevoie ca să rămâi impotent în faţa muntelui de griji şi nevoi pe care  ţi le schiţează viitorul.

Viitor şi vacanţa. Ambele încep cu V. Să presupunem că asta ceva  înseamnă. Că tot ce e viitor e vacanţă sau tot ce e vacanţă e viitor? Nu, vacanţa nu este un viitor. Vacanţa este o investiţie în viitor. Vacanţa este un prezent, care secundă cu secundă se transformă în trecut şi totodată viitor.

Mie însă îmi place mult tot ce e viitor.Şi anume posibilitatea de a da frâu liber imaginaţiei…în vacanţă.

În viitor voi trăi într-o ţară mai bună. În viitor voi circula pe drumuri fără gropi. În viitor oamenii vor asculta legea, ca să aibă o viaţă fără necazuri. În viitor părinţii vor fi veşnici, iar prietenii nu vor mai pleca departe pentru o viaţă mai bună. În viitor panourile publicitare nu vor mai fi singurul decor al unui oraş. În viitor copiii se vor naşte cât mai mulţi într-o familie. Femeile nu vor mai accepta să fie înşelate sau bătute de bărbaţi, iar bărbaţii îşi vor aminti că să câştigi banii nu este singurul lor talent. În viitor nu se vor mai arunca sticle de plastic şi pungi acolo unde ne odihnim. Patetic toate astea sună, nu? Viitorul sună patetic, dar atât de frumos.

 

Comentarii

Previous Post Next Post

 • Reply Laura 18 iulie 2011 at 10:21

  Eh, cît de frumos spus, dar nu trebuie să uiți că V, ar putea să mai însemne o victorie și poate dacă adunăm viitorul și vacanța, poate cîștigăm o victorie. Nu știu cum alții, dar pe mine mă așteaptă o luptă grea cu morile de vînt existente în RM, așa că am nevoie și de victorie, care se va produce în viitor, după o scurtă vacanță de echilibrare sufletească!

 • Reply dida 13 august 2011 at 02:48

  eu deja pot sa zic ca ‘dublu V’ face parte din viata mea. desi nu e chiar tot cum ai enumerat: parintii inca nu sint vesnici, drumul nu e chiar perfect, tot, poti sa mai gasesti si aici cite un hop, dar, parca nu se simt asa, ca la noi acasa…sint in Scotia, o lume buna, liniste cit incape, frumuseste in jur, legile se respecta, pungi si sticle nu se arunca in parcuri..poti sa mai vezi cite una in autobuse, metrou, dar aruncate de vre-un copil rasfatat si care a 2a zi, sau chiar peste un timp scurt parca n-au fost..
  patetic?…poate, dar totusi e real…
  nu degeaba te urmaresc, Nata, ca o umbra, te admir, pentru ca parca imi citesti gindurile si le asterni aici si eu caut sa le citesc, sa verific..well done! good luck!

 • Leave a Reply