De-ale mele

(P) AMINTIRI DIN COPILĂRIE

Cei de Dr Oetker mi-au propus să testez jeleul lor la pregătirea unui desert. Stăteam cu maică mea de vorbă la telefon și o întrebam ce desert  să fac eu din cele ale casi noastre. La care maică mea îmi zice: Da’ știi, nana Galea, are un desert nou cu jeleu. Hai că ți-l fac eu și ți-l arăt. E tare gustos și arată bine. Poate vii și tu mai repede acasă. Și-ți mai fac unul.

Lucru bine știut: jeleurile  sunt desertul preferat al tuturor copiilor. Se pregătesc ușor și rapid, permit să fii creativ, folosind fructe proaspete sau congelate, frișcă, iaurt etc. La noi în casă, de exemplu, Jeleul se făcea din sucul de la vișinele conservate, pe care mămica le folosea la colțunași sau plăcinte sau din dulceață de coacăză. Și nu știu dacă era pe pământ cineva mai fericit atunci când aflam că mămica gătește jeleu pentru următoarea sărbătoare din casă. 

De data asta urma să încercăm ceva nou. Un jeleu ”Cuburi colorate” de la nana Galea. Puteți să-l faceți în straturi colorate. Puteți să-l faceți  și din cuburi colorate, turnate cu un strat alb. Funcționează în baza la același principiu, dar arată diferit. 

Se pun pe foc 400 ml de apă. Se adăugă conținutul plicului de jeleu Dr Oetker în apa fierbinte și se amestecă bine timp de 2 minute, până se dizolvă gelatina complet. În niciun caz nu fierbeți jeleul.

După dizolvarea totală a acestuia, îl turnați în forme de sticlă sau caserole, îl lăsați să se răcorească și apoi îl puneți la frigider pentru circa 4 ore. În cazul în care doriți să pregătiți jeleul în straturi din diferite culori, la turnarea fiecărui strat nou, precedentul strat trebuie să fie complet răcorit și gelificat. Iar dacă vreți să-l faceți din cuburi colorate, atunci straturile gelificate trebuie tăiate cuburi și apoi turnat de-asupra un nou strat, de data aceasta alb.

Ca să dați o formă estetică jeleului, caserola este un recipient mai potrivit decât vasele din sticlă, care trebuie puțin încălzite înainte să răsturnați din ele jeleul.

Decorați cu ce vă place. Maică-mea a folosit un pachet de pomușoare locale, congelate.

Vouă care vă vi se pare mai apetisant? Eu pentru cel din stânga mă duc acasă în decembrie.

Recenzie de la Doamna Alexandra Albot despre jeleul Dr Oetker: Bineînțeles că jeleul e mult mai bun decât altele pe care le-am încercat. Și trebuie să-ți spun că și la gust îmi place. E pur și transparent. NU e ca jeleurile pe care le foloseam înainte, e mult mai calitativ.

Comentarii

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply